ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Kiril al Moscovei, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunțat vineri serviciul de presă al BORu, citat de EvZ. Patriarhul moscovit, deși este unul dintre cei mai importanți susținători ai lui Vladimir Putin, nu a putut participa la chermeza lui de după anunțul cu anexarea provinciilor ocupate din Ucraina. În vârstă de 75 de ani, se pare că a căzut greu la pat.

BORu a spus că Patriarhul Kiril și-a anulat toate călătoriile și evenimentele planificate, deoarece prezintă „simptome severe” care necesită repaus la pat și izolare. S-a mai spus că starea lui este „satisfăcătoare”.

„Toate întâlnirile și toate deplasările sanctității sale, Patriarhul Kiril, prevăzute pentru următoarele zile, sunt anulate din cauza COVID”, a transmis Departamentul pentru Mass Media al Patriarhiei Ruse citat de Uniunea Ziariștilor Ortodocși.

Ce a uitat să amintească BORu este că Preafericitul Kiril s-a vaccinat cu Sputnikul lui Putin anul trecut după cum anunța The Ortodox Times, care cita agenția Interfax.

„Sanctitatea Sa Patriarhul a fost vaccinat în luna martie cu unul dintre vaccinurile interne. El se simte bine”, a declarat Vladimir Legoida, șeful Departamentului Sinodal pentru Relațiile Bisericii Ruse cu Societatea și Mass Media, pentru agenția de presă rusă. Legoida a mai precizat că în prezent sunt vaccinați mulți preoți și ierarhi ai Bisericii Ruse.

Kiril nu e singurul apropiat al lui Putin vaccinat și infectat: recent și fostul lui consilier Anatoli Ciubais s-a pricopsit subit cu un sindrom asociat efectelor adverse ale vaccinării Covid: Sindromul Guillain-Barre.

Sigur și eficient.

Citiți și RAS-PUTIN RADE CU SPUTNIK. Morții și fețele nevăzute ale Dictaturii Vacciniste din Rusia

Reamintim că anul trecut, „cu binecuvântarea Sanctității Sale Kirill”, Patriarhul Moscovei și al „Întregii Rusii”, care include, potrivit Moscovei, și Basarabia, 2000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V au fost livrate în Moldova cu ajutorul Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei. Oferit ca „ajutor umanitar”, vaccinul experimental a fost distribuit prin intermediul Bisericii Ortodoxe din Moldova care ține de Rusia.

Citiți și Reacție neașteptată: Un europarlamentar ungur cere stoparea construcției unei fabrici de vaccinuri Sputnik în Ungaria începută de Guvernul Viktor Orban