ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Femeile care au fost vaccinate împotriva noului coronavirus au observat o prelungire cu aproape o zi a ciclului menstrual față de obicei, arată un nou studiu, potrivit Daily Mail

Rezultatele, publicate în jurnalul de specialitate Obstetrics & Genecology, confirmă afirmațiile a mii de femei care au raportat modificări neobișnuite ale ciclului lor după ce li s-a administrat un vaccin Covid.
 
O echipă de cercetători condusă de Oregon Health and Science University a analizat ciclurile a aproape 4.000 de femei prin intermediul unei aplicații de urmărire a fertilității - unele dintre ele fiind vaccinate, iar altele nevaccinate.
 
Probleme menstruale, un efect secundar larg răspândit

Unul dintre efectele secundare care încă nu a fost înregistrat de FDA și CDC îl constituie problemele menstruale la femei. Potrivit unui editorial din 16 septembrie 2021 din BMJ (British Medical Journal) [9], Au fost făcute peste 30.000 de raportări de menstruație neregulată și sângerări vaginale, raportări trimise, până pe 2 septembrie 2021, pe site-ul Yellow Card Scheme al Agenției Britanice de Reglementare a Medicamentului și Produselor de Sănătate (MHRA), care colectează și monitorizează reacțiile adverse la vaccin, scrie Dr. Joseph Mercola într-o analiză tradusă de ActiveNews.
 
 
 
 
În medie, prelungirea ciclurilor femeilor după prima doză de vaccin a fost cu 0,64 zile (aproximativ 15,36 ore), iar după a doua doză, cu 0,79 zile (aproximativ 18,96 ore).
 
Cu toate acestea, un subgrup de utilizatoare ale aplicației care primiseră două doze de vaccin în același ciclu menstrual (358 de utilizatoare) a constatat o creștere medie mai mare a duratei ciclului, cu două zile
 
 
 
Ciclurile menstruale durează, în general, aproximativ 28 de zile, dar perioada exactă variază de la o femeie la alta, precum și pe parcursul vieții unei femei. De asemenea, poate suferi modificări în perioadele de stres.
 
Concluziile sunt, însă, preliminare, deoarece acest studiu va dura un an întreg.
 
Această cercetare a fost anunțată în septembrie 2021 și este finanțată de National Institutes of Health (NIH) printr-un grant de 1,67 milioane de dolari.
 
Proiectul reunește cinci universități care își propun să stabilească dacă există sau nu o legătură între menstruațiile anormale și vaccinul COVID-19.
 
Cele 5 universități sunt: Boston University, Harvard Medical School, Johns Hopkins University, Michigan State University și Oregon Health and Science University.
 
Pentru studiul lor, oamenii de știință au analizat date anonime preluate dintr-o aplicație de urmărire a fertilității, Natural Cycles, de la femei cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani care nu foloseau contracepție hormonală. 

Cercetătorii au colectat date de la un număr de trei cicluri consecutive înainte de administrarea vaccinului și alte trei după.
 
În cazul persoanelor nevaccinate, datele au fost colectate pe o perioadă de 6 cicluri consecutive. Dintre cele 3.959 de persoane participante la studiu, 2.403 au fost vaccinate și 1.556 au fost nevaccinate. 
 
În studiu au fost implicate trei dintre vaccinurile Covid existente: Pfizer (55%), Moderna (35%) și vaccinul Johnson & Johnson (7%). 
 
Modificările par mai pronunțate atunci când vaccinarea are loc în prima parte a fazei foliculare, care începe în prima zi a perioadei menstruale (în timpul perioadei de sângerare) și se termină atunci când începe ovulația. 

Cu toate acestea, creșterea duratei ciclului - o perioadă mai lungă între sângerări - nu a fost asociată cu nicio modificare a numărului de zile de menstruație (zile de sângerare). 
 
Studiul reprezintă doar o parte mai mică a unei activități de cercetare plănuită a se derula pe perioada unui an întreg și care a fost demarată după ce mii de femei din SUA și Marea Britanie au raportat tulburări ale ciclului menstrual. 

Până la data de 2 septembrie, 35.000 de femei britanice au raportat tulburări ale ciclului menstrual după ce au făcut un vaccin COVID.