ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucrătorii medicali din Spitalul Raional Comrat refuză să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus cu vaccinul donat de către România AstraZeneca, informează Florin Pușcaș de la SPS.

Aceasta se arată într-o scrisoare transmisă directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Vasile Guștiuc, transmite tv8.md.

„În prezent în Centrul COVID și în secția terapie intensivă nu sunt lucrători medicali care voluntar ar fi dispuși să se vaccineze cu AstraZeneca. Rugăm să nu distribuiți în instituția noastră vaccinul menționat. În cazul în care vor fi identificați doritori, vă vom informa despre câte doze este nevoie”, se arată în scrisoare.

Responsabilii de la Ministerul Sănătății au declarat pe 2 martie în cadrul unei conferințe de presă că autoritățile nu obligă pe nimeni să se vaccineze și cei care nu vor dori să fie imunizați nu vor fi sancționați. Cât despre vaccinul rusesc Sputnik-V, cei de la minister au spus că nu poate fi folosit în R. Moldova întrucât nu a fost autorizat de Organizația Mondială a Sănătății.

Pe 2 martie s-a început campania de vaccinare în Republica Moldova. Astfel, în prima zi au fost vaccinați în total 751 de angajați medicali din întreaga țară. România a livrat sâmbătă, 27 februarie, către Republica Moldova primele doze de vaccin AstraZeneca. Este vorba despre 21.600 de doze.

Totodată, ActiveNews transmite și semnalul avocatului basaraben Iulian Rusanovcshi, care avertizează asupra riscurilor asumate de cei care decid să se vaccineze, inclusiv moartea. De altfel faptul că unul dintre efectele secundare al vaccinului anti-Covid poate fi decesul este prevăzut și în Normele legislative din România, dacă oamenii citesc atenți (foto/doc mai jos)

„Guvernul R. Moldova a pregătit normativ campania de vaccinare. Aceasta presupune acordul fiecărui cetățean care se va vaccina de voie sau de nevoie, și care va semna un consimțământ pentru vaccinare, asumându-și toate riscurile post vaccinare, inclusiv moartea. Deși nu se cunosc efectele secundare pe termen mediu și lung, statul a decis sa ne binecuvânteze cu doua doze de vaccin, după care ne va elibera un Certificat de vaccinare. Este și mai interesant faptul ca cele 4 tipuri de vaccin care au început sa ajungă in Moldova, sunt autorizate CONDIȚIONAT de Agentia Medicamentului, deoarece nu au trecut toate testele clinice/laborator in de origine. Respectiv, nu se cunosc totalitatea efectelor adverse ale acestor vaccinuri, însa vor deveni cunoscute după ce vor fi testate pe oameni.”, a transmis avocatul inimos, care se ocupă și de proiectul Monumentele Basarabiei Furate.