ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, afirmă că ar fi fost mai greu să justifice o eventuală decizie de a întrerupe vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, decât decizia de a continua folosirea acestuia. Iar asta, în ciuda numeroaselor raportări de efecte adverse, unele mortale prin formarea de cheaguri de sânge, asociate acestui vaccin experimental în întreaga Uniune Europeană. El dovedește astfel o mentalitate de slugoi comunist de la centrala atomo-electrică Cernobîl: decât să ne asumăm riscul de a denunța sistemul, mai bine să continuăm cu centrala defectă. Istoria și-a urmat implacabil cursul. 

„Sunt încă un număr importat de persoane care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania AstraZeneca, nu putem să luăm dreptul acestor persoane de a opta pentru acest lucru. Tocmai de aceea cred că informarea este importantă, cred că ar fi fost mai greu să justific sau să justificăm de ce am suspendat vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca comparativ cu decizia de a continua, de fapt, în baza unei autorizări”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește faptul că, spre deosebire de alte state, România nu a impus o limită de vârstă pentru vaccinații cu serul AstraZeneca, Gheorghiță afirmă că nu s-a luat o decizie în acest sens pe motiv că nu s-ar fi conturat un „profil de risc”.

„Nu s-au identificat anumiți factori de risc, un anumit profil de risc care să aibă legătură nici cu grupa de vârstă, nici cu sexul, nici cu eventualele afecțiuni cronice, tocmai de aceea nu s-a putut contura acest profil de risc și tocmai de aceea nu am considerat oportun din cadrul discuției cu experții să se impună o anumită limită de vârstă, pentru că nu avem argumente științifice pentru a impune o anumită limită de vârstă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, joi seară, la B1 Tv, citat de News.ro. Alte state din Uniunea Europeană au interzis folosirea produsului AstraZeneca la vârstnicii de peste 60 de ani. Oare au făcut-o...fără argumente științifice? 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat, joi, că în România se continuă vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca la toate grupele de vârstă, invocând anunțul Agenției Europene a Medicamentului potrivit căruia formarea unor cheaguri de sânge este necesar să fie înregistrată drept un efect secundar „foarte rar” al vaccinului. Cu toate acestea, în aceeași zi în care EMA făcuse anunțul, un înalt oficial din cadrul agenției recunoscuse, cu câteva ore mai devreme, „legătura clară” dintre tromboze și vaccinul experimental al companiei AstraZeneca.