ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele moldovean Nicolae Timofti a semnat luni seara decretul de numire a lui Valeriu Streleţ în funcţia de premier, după ce a fost propus de Partidul Liberal-Democrat din Republica Moldova (PLDM), informează postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) în pagina electronică, conform Gândul.
 
Streleţ a fost însărcinat să formeze un Cabinet şi să prezinte un program de guvernare în Parlament în următoarele 15 zile, a declarat şeful statului moldovean.
 
Parlamentul urmează să se pronunţe în legătură cu noul Guvern pe 31 iulie.
 
Candidatura lui Streleţ a fost convenită de partidele din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE3, la putere)şi prezentată preşedintelui luni după-amiază.
 
Streleţ, în vârstă de 45 de ani, este cofondator şi deputat al PLDM. El conduce grupul parlamentar al formaţiunii începând din septembrie 2014.
 
Coaliţia la putere a încercat să ajungă la un acord asupra unei candidaturi, după ce Chiril Gaburici a demisionat din funcţia de premier pe 12 iunie.