ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Meteorologii avertizează asupra unui noul val de caniculă ce va cuprinde țara săptămâna aceasta, fiind înregistrate marți temperaturi maxime de 37 de grade Celsius în anumite zone, anunță Mediafax.

Săptămâna începe cu un nou val de căldură, iar disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat în multe zone din țară.

„Luni după amiază temperaturi de peste 35 de grade în partea de sud-vest a țării, acolo și indicele temperatură-umezeală va depăși acel prag critic de 80 de unități. Temperaturi în schimb în creștere și în celelalte zone. Vârful acestei perioade, la nivelul întregii țări, va fi ziua de marți, atunci când în aproape toată țara, temperaturile maxime vor trece de 30 de grade, iar în Crișana, Banat, în sud-estul Transilvaniei, în Oltenia, în bună parte din Muntenia așteptăm temperaturi maxime de 35-37 de grade, iar pentru zona Banatului posibil în jur de 38 de grade", a declarat, pentu MEDIAFAX, meteorologul Teodora Cumpănașu.

În a doua parte a săptămânii, vom avea parte de temperaturi în scădere în multe zone din țară, cu ploi în toată țara.

În Capitală, se vor înregistra temperaturi în creștere, în jur de 34 de grade Celsius luni după-amiază, 35-36 grade Celsius marți miercuri după-amiază.

„Nopțile rămân cu temperaturi ce vor crea în continuare disconfort, 22 de grade temperatura minimă, cel puțin în partea centrală a Capitalei, iar ploi așteptăm începând din după-amiaza zilei de miercuri pentru ca mai apoi și aici temperaturile să scadă simțitor și să nu mai treacă în unele după-amieze de 26, 27 de grade”, a completat meteorologul.