ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Britanicii ar putea fi obligați să poarte măști și să păstreze distanțarea fizică în următoarele cinci ierni, conform unui nou plan, care va fi pus în aplicare după 19 iulie, conform Daily Mail.

Se spune că oficialii din domeniul sănătății au elaborat un plan pe cinci ani cu opțiuni pentru ce restricții de limitare a libertății pot fi reimpuse în mod liber în eventualitatea în care vor crește din nou cazurile.

Telemunca, purtarea obligatorie a măștilor și limitarea adunărilor în interior ar putea reveni în timpul iernii, dacă numărul de spitalizări crește într-un moment în care Serviciul Național de Sănătate este deja sub presiune, sugerează rapoartele. 

Măsura ar risca o rebeliune din partea parlamentarilor conservatori din spate, dornici ca viața să revină la normal.

Boris Johnson a avertizat astăzi că ar putea exista "unele măsuri de precauție suplimentare" încă în vigoare după "Ziua Libertății" amânată a Angliei. 

Premierul va stabili în cursul următoarelor zile cum va arăta exact etapa a patra, în timp ce Anglia se pregătește pentru etapa finală a foii de parcurs către libertate. 

Chris Wormald, cel mai înalt funcționar public din cadrul Departamentului de Sănătate, consideră că noul ministru al Sănătății, Sajid Javid, va susține un plan pe cinci ani, în ciuda promisiunii sale de a ridica complet restricțiile în această lună.

Oficialii departamentului consideră că flexibilitatea în ceea ce privește reglementările Covid ar putea evita o altă închidere la nivelul întregii țări, relatează The Mirror. 

Parlamentarii laburiști îi îndeamnă pe miniștri să dezvăluie publicului planurile de iarnă. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat pentru ziar: "Nu recunoaștem această știre și nu știm de unde provine". 

În timp ce numărul zilnic de cazuri Covid din Marea Britanie a crescut cu 68% într-o săptămână, ajungând astăzi la 27.989, ratele din spitale se află la o zecime din nivelul înregistrat în aceeași perioadă în timpul celui de-al doilea val.

Boris Johnson a fost întrebat dacă relaxarea finală a regulilor va include eliminarea măștilor și distanțarea socială.

El a răspuns: "Știu cât de nerăbdători sunt oamenii să revină la normalitate totală, așa cum sunt și eu, și vom stabili, voi stabili în cursul următoarelor zile cum va arăta exact pasul patru. "Dar cred că am mai spus-o și înainte, vom dori să ne întoarcem la o lume care să fie cât mai aproape de status quo, ante Covid, pe cât posibil”.

”S-ar putea să fie unele lucruri pe care trebuie să le facem și unele precauții suplimentare pe care trebuie să le luăm, dar voi stabili toate acestea”. 

Oamenii de știință spun că varianta indiană, eliberarea măsurilor de izolare, turneul Euro 2020 și o explozie a sejururilor au dus la o spirală a cazurilor, iar al treilea val de infecții va continua probabil "mai mult decât se aștepta".