ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 9 martie: Fostul acționar al FC Dinamo Vasile Turcu a decedat în noaptea de miercuri spre joi, au declarat, pentru Agerpres, surse medicale. "Vasile Turcu a decedat. Decesul a fost declarat la ora 2,00", au precizat sursele citate.

Miercuri, 1 martie, Poliția Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că omul de afaceri Vasile Turcu ar fi încercat să se sinucidă. Acesta a fost preluat de către un echipaj de salvare și transportat la Spitalul de Urgență Floreasca. Vasile Turcu ar fi încercat să se sinucidă prin spânzurare, conform Poliției. Serviciul Omoruri a declanșat cercetări în acest caz. Omul de afaceri avea 62 de ani.

 ACTUALIZARE 11:30 Deși inițial s-a lansat ipoteza că Vasile Turcu ar fi murit în această dimineață, omul de afaceri se află în moarte cerebrală. El este în continuare conectat la aparate, însă semnele vitale sunt extrem de slabe, anunță Digi Sport. 

ACTUALIZARE 08/03/2017 11:00 Vasile Turcu, fostul acționar al lui Dinamo, a decedat în cursul acestei dimineți, după o săptămână în care s-a aflat în comă profundă, anunță Dolce Sport.

UPDATE 18.40 Surse din Spitalul de Urgență Floreasca au declarat pentru ActiveNews că Vasile Turcu este în comă profundă, după tentativa de sinucidere prin spânzurare în vila sa din nordul Capitalei. Starea omului de afaceri este stabilă, cu tensiunea arterială normală.

Scanarea CT a arătat că, din cauza blocarea irigării și, implicit, a oxigenarii creierului, s-a format un edem cerebral masiv. Inima funcționează bine după resuscitare, având o bună alură ventriculară.

Pacientul este strict supravegheat, deoarece există riscul unei schimbări de situație în orice clipă.

O eventuală recuperare depinde de leziunile suferite de creier. Prognosticul e rezervat.

Știrea inițială

Poliția Capitalei a fost sesizată, miercuri, despre o tentativă de suicid a omului de afaceri Vasile Turcu, fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo București.


Bărbatul, care a fost preluat de către un echipaj de salvare și transportat la Spitalul Clinic Floreasca, ar fi dorit să se sinucidă prin spânzurare, conform unor surse din Poliție, citate de Agerpres.

Vasile Turcu a sufeit un stop cardiorespirator și, potrivit unor surse medicale, are mai multe fracturi costale.

Omul de afaceri, în vârstă de 62 de ani, și-a vândut, în martie 2011, către Nicolae Badea, toate acțiunile deținute la capitalul social al clubului de fotbal Dinamo, retrăgându-se astfel oficial din acționariatul echipei din Ștefan cel Mare.

În anul 2015, Vasile Turcu a fost audiat la DNA în legătură cu transferul jucătorului Ștefan Radu.

În mai 2008, la Direcția Națională Anticorupție l-a audiat în calitate de martor în dosarul privind transferurile de jucători.

Într-o declarație dată postului DigiSport în septembrie 2016, Vasile Turcu spunea că este tentat să revină în „Ștefan cel Mare”, după ce actualul finanțator, Ionuț Negoiță, a anunțat că este dispus să cedeze clubul și că așteaptă propuneri din partea altor oameni de afaceri pentru preluarea echipei.