ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctorița Beatrice Mahler, originară din Bihor și apropiată PSD, a fost acționată în instanță de Ministerul Sănătății, încă de pe vremea lui Nelu Tătaru, care considera că și-a ocupat ilegal postul de manager al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București, informa publicația Libertatea.ro anul trecut, citată de eBihoreanul.ro. Astăzi, Mahler este vedeta unui calup de spoturi vacciniste dintr-o campanie care depășește cadrul legal și încalcă deontologia profesională, campanie media contestată de ActiveNews la CNA și Colegiului Medicilor și sistată momentan de pe unele posturi.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a ascuns că este contestată în instanță chiar de către minister, transmitea Libertatea. Ministerul Sănătății, condus pe atunci de Nelu Tătaru, a cerut Tribunalului București anularea concursului prin care Beatrice Mahler a devenit manager, fiind constatate abateri de la prevederile legale. Una dintre ele privea faptul că de concurs a știut doar ea, din câte reiese de mai jos.

Potrivit aceleiași surse, Ministerul Sănătății cere în instanță anularea concursului prin care managerul Beatrice Mahler a ocupat postul de conducere la „Marius Nasta”. „S-au încălcat prevederi obligatorii, de ordine publică și în consecință Concursul și toate actele emise în desfășutrarea acestuia, inclusiv rezultatele, sunt lovite de nulitate absolută.” se arată în Cerere de Chemare în Judecată a Ministerului Sănătății, din care reproducem o parte, în format PDF, mai jos. Prima înfățișare a procesului ce se judecă la Tribunalul București este programată pe 17 iunie. Potrivit portalului Tribunalului București astăzi, 27 ianuarie 2021, la orele 9.30 are loc o nouă înfățișare (captura de ecran în baza textului sub Cererea din Scribd). Cum fondul chestiunii a rămas exact același, redăm mai jos articolul surselor citate, pentru a înțelege mai bine cine este vaccinista de serviciu Beatrice Mahler:

Concurs nelegal?

Pârâți în proces sunt Institutul "Marius Nasta", dar și Beatrice Mahler. Cererea de chemare în judecată a fost depusă la Tribunal în 4 februarie 2020. 

Concret, reprezentanții Ministerului Sănătății spun că respectivul concurs - cel în urma căruia bihoreanca a devenit manager al Spitalului "Marius Nasta", care s-a ținut în iulie 2018 - a fost organizat fără respectarea legii. Acest lucru ar fi reieșit dintr-un audit realizat de minister în 2019. 

"În instanță vom depune toate documentele de care Corpul de Control al ministerului nu a ținut cont în urma auditului. Am făcut toate demersurile pentru a prezenta în fața instanței punctul nostru de vedere și instanța o să decidă care e realitatea", a declarat pentru Libertatea, managerul Beatrice Mahler.  

Potrivit acesteia, singura problemă legată de organizarea respectivului concurs ar fi fost faptul că anunțul nu a fost publicat în prealabil și pe site-ul Gov.ro, site-ul oficial al Guvernului. Doctorița susține că, de fapt, anunțul privind organizarea concursului ar fi fost trimis către portal, însă nu a fost publicat.

Citând surse din Ministerul Sănătății, Libertatea.ro notează că autoritățile au ales varianta de a deschide un proces, în timpul mandatului ministrului Victor Costache, pentru a evita vreo reclamație de abuz, care ar fi putut să apară dacă Beatrice Mahler ar fi fost demisă pur și simplu.

Aceeași sursă a publicației spune că Beatrice Mahler era o vizitatoare frecventă a Ministerului Sănătății, unde mergea în biroul Georgetei Bumbac, ex-secretar general în cadrul MS, fină a unui baron PSD, demisă de Ludovic Orban.

Școlită în Oradea

Jurnaliștii de la Libertatea.ro amintesc că în ultimii ani Institutul "Marius Nasta" a fost în centrul mai multor scandaluri. De fiecare dată, managerul Beatrice Mahler a făcut "turul" televiziunilor pentru a se apăra. În 2019, spre exemplu, cel puțin 18 pacienți au decedat în 3 luni ca urmare a infecțiilor nosocomiale contactate în secția ATI. 

Doctorița Beatrice Mahler Boca a spus într-un interviu că a copilărit în comuna Sârbi din județul Bihor. Ea a studiat, apoi, la Liceul Sanitar din Oradea și apoi la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea (1993-1999). Și-a făcut rezidențiatul chiar la spitalul "Marius Nasta" din București, iar apoi, timp de un an, a lucrat ca medic specialist pneumolog în Aleșd (2006-2007). Apoi, doctorița a devenit asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Înainte de a deveni manager, Beatrice Mahler a fost director medical la Spitalul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală. În decembrie 2017, ea a devenit manager interimar al unității spitalicești din Capitală, în timpul mandatului ministrului orădean al Sănătății, PSD-istul Florian Bodog.

Cererea de Chemare in Judecata a medicului Beatrice Mahler de catre Ministerul Sanatatii by ActiveNews Romania on Scribd