ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pfizer a întrecut estimările de la Wall Street pentru 2021 și a reușit să își dubleze profiturile. În timpul unei teleconferințe privind câștigurile din al doilea trimestru din 28 iulie, Pfizer le-a spus investitorilor că firma și-a majorat proiecția de venituri, care acum se așteaptă să fie cuprinse între 78 și 80 de miliarde de dolari, anunță The Defender.

Compania a proiectat că veniturile numai din vaccinul său anticovid vor atinge 33,5 miliarde de dolari - un salt de 29% față de cele 26 de miliarde de dolari estimate anterior. Pfizer a înregistrat vânzări de 7,8 miliarde de dolari din vaccinul COVID în al doilea trimestru, ceea ce a dus totalul vânzărilor la nivel mondial până în prezent în acest an la 11,3 miliarde de dolari.

Noua prognoză de profit nu include un contract încheiat săptămâna trecută cu administrația Biden pentru furnizarea a încă 200 de milioane de doze în SUA.

Un oficial de la Casa Albă a declarat săptămâna trecută pentru CNN:

"Guvernul federal își exercită o opțiune din contractul cu Pfizer pentru a achiziționa 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer, care vor fi livrate între toamna anului 2021 și primăvara anului 2022, pentru a se pregăti pentru viitoarele nevoi de vaccinare, inclusiv vaccinuri pentru copiii sub 12 ani și posibile vaccinuri de rapel, dacă studiile arată că sunt necesare".

Gigantul farmaceutic intenționează să livreze 2,1 miliarde de doze în acest an și are capacitatea de a produce 4 miliarde de doze anul viitor, a declarat directorul general Albert Bourla în timpul teleconferinței.

SUA plăteau anterior 19,50 dolari pe doză pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, dar Pfizer a majorat recent prețul pentru guvern la 24 de dolari pe doză.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat săptămâna trecută într-o declarație:

"Prețul pentru această comandă ține cont de investiția suplimentară necesară pentru a produce, ambala și livra noile formulări ale vaccinului, precum și de creșterea costurilor asociate cu livrarea vaccinului în pachete de dimensiuni mai mici pentru a facilita livrarea la cabinetele furnizorilor individuali, inclusiv la medicii pediatri".

Pfizer a bazat prețul inițial al vaccinului pe nevoia guvernelor de a asigura dozele și de a ține virusul sub control, dar directorul financiar Frank D'Amelio a declarat în martie că firma plănuia să "obțină mai mult la preț" odată ce pandemia se va diminua și compania nu se va mai afla într-un "mediu de stabilire a prețurilor pentru pandemie".

Pfizer îi asigură pe investitori că vor veni stimulente

Vaccinul COVID al Pfizer este în prezent pe cale să devină cel mai bine vândut medicament din toate timpurile, a relatat Axios - iar acum Pfizer face presiuni pentru ca oamenii să primească o a treia injecție de "rapel" a vaccinului său pentru a combate varianta Delta.

Pfizer a declarat miercuri că se află în discuții în curs de desfășurare cu agențiile de reglementare cu privire la o potențială a treia doză de rapel a vaccinului actual și, presupunând rezultate pozitive, anticipează o depunere a unei autorizații de utilizare de urgență (EUA) încă din luna august.

Bourla consideră că "este probabil ca o a treia doză de rapel să fie necesară în termen de 6 până la 12 luni de la vaccinarea completă pentru a menține cele mai înalte niveluri de protecție, iar studiile sunt în curs de desfășurare pentru a evalua siguranța și imunogenitatea unei a treia doze".

Vaccinurile pentru copii ar putea oferi o sursă suplimentară de venituri

Bourla a declarat în timpul teleconferinței din această săptămână că anticipează că, până la sfârșitul lunii septembrie, testele efectuate pe voluntari cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor produce datele de siguranță și eficacitate necesare pentru a solicita EUA în acest grup de vârstă, iar datele privind testele efectuate pe copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani ar trebui să urmeze la scurt timp după aceea.