ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoanele care s-au vaccinat cu Moderna au un risc mai mare de a dezvolta urticarie cronică, potrivit cercetătorilor din Danemarca. Este vorba de ceea ce starețul Zenovie din Neamț avertiza sub denumirea plastică de "solzi de pește", amendată oral de fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. Un gest creștinesc firesc ar fi să meargă acum cu Visarion Alexa, Vasile Ioana și Constantin Necula și, pe perioada postului, să-i ungă cu creme pe bieții bolnavi din Danemarca.

Revizuirea de către Agenția Daneză pentru Medicamente a datelor din Danemarca și Uniunea Europeană a validat un semnal de siguranță care a apărut pentru urticaria cronică, sau urticarie cronică, și vaccinul Moderna, a declarat agenția la 20 martie, conform Vigilant News.

Dintre cele 360 de cazuri raportate în urma vaccinului Moderna sau Pfizer-BioNTech, 58 au fost considerate ca fiind probabil cauzate de vaccinare și 228 au fost determinate ca fiind posibil cauzate de vaccinare, a declarat Martin Zahle Larsen de la Agenția daneză pentru medicamente, într-un comunicat.

Cele mai multe dintre cazuri au fost raportate de pacienți, medici sau companii farmaceutice.

Studiul a constatat că, în Danemarca, era de așteptat, pe baza ratelor de fond ale urticariei cronice, ca 175 de persoane care au primit vaccinul Pfizer să aibă urticarie cronică în urma vaccinării și că 18 persoane care au primit serul Moderna să aibă această problemă.

În timp ce cele 105 cazuri raportate în urma vaccinării Pfizer au fost sub numărul așteptat, cele 55 de cazuri raportate în urma vaccinării Moderna au fost cu mult peste numărul așteptat.

Riscul de a dezvolta urticarie cronică a fost calculat ca fiind de trei ori mai mare pentru cei care au primit Moderna, în comparație cu populația generală. Cercetătorii au stratificat, de asemenea, riscul în funcție de sex și vârstă și au constatat că riscul a fost cel mai mare - de 5,2 ori mai mare decât rata de fond - în rândul bărbaților tineri.

Cele mai multe cazuri de urticarie cronică au apărut între 7 și 13 zile de la vaccinare.

Rezultatele studiului reprezintă validarea unui semnal de siguranță, adică un semn că un vaccin sau vaccinuri cauzează o anumită problemă de sănătate, au precizat autoritățile daneze într-un document care descrie rezultatele.

Larsen a declarat însă presei daneze că sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma o legătură și că oamenii de știință cred că aceste cazuri provin din impactul vaccinului asupra sistemului imunitar.