ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 4.12/ 14. 25 Ministerul Apărării Naționale a publicat, pe Facebook, un mesaj ce-i este dedicat veteranului Emil Vețeleanu, bătrânul de 101 ani care a fost ignorat de Ziua Națională a României de oficialii prezenți la depunerea de coroane de la Statuia Libertății din Vâlcea.

MApN îi mulțumește veteranului pentru serviciul său și publică o fotografie în care acesta apare alături de doi militari, considerând că această imagine face cât o mie de cuvinte. 

”Veteranii sunt stâlpii țării noastre, chiar dacă acum bătrânețea i-a slăbit. Nimic nu e mai frumos decât sprijinul dintre generații. Mulțumim, nea Emil, pentru serviciul tău și mulțumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână și în suflet.

Emil Vețeleanu este veteran de război și se spune că e ultimul supraviețuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide. La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea.

O fotografie cât o mie de cuvinte! O poveste a întregii generații de veterani, cei nelipsiți, cei care au răspuns mereu "Prezent"! Un singur cuvânt pentru nea Emil: Respect!”, se arată în mesajul MApN.
 
Știrea inițială

Un moment mai mult decât umilitor s-a petrecut la Vâlcea, de Ziua Națională a României, când în momentul salutului oficialităților, la final de eveniment, un veteran de război de 100 de ani, aflat alături de acestea, a fost pur și simplu ignorat de liderii politici care treceau pe lângă el. Întâmplarea a avut loc duminică, 1 Decembrie, la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, desfășurate la Râmnicu Vâlcea, iar filmulețul a devenit viral.

Conform site-ului GazetaVâlceană este vorba despre veteranul de război Emil Vețeleanu, în vârstă de 101 ani, care a participat la bătălia de la Oarba de Mureș (cea mai sângeroasă din câte au existat pe teritoriul României în al Doilea Război Mondial) și la marile confruntări din Munții Tatra – Cehoslovacia. 

Veteranul de război a dorit să vină și în acest an, de Ziua Națională, la evenimentele dedicate comemorării ostașilor căzuți în cele două Războaie Mondiale. Și a asistat, ținând într-o mână un steguleț, iar în alta bastonul, la ceremonii.
 
La finalul programului, cei prezenți au trecut să salute oficialitățile, doar că l-au ignorat chiar pe cel în fața căruia ar fi trebuit să i se încline – veteranul de război Emil Vețeleanu. Acesta era încadrat de prefectul județului Florian Marin și de comandantul Centrului de Perfecționare, EOD și Geniu „Panait Donici” Râmnicu Vâlcea, lt. col. Cristian – Gabriel Arinton.   Dintre zecile de persoane care trec prin fața bătrânului, care era pregătit să dea mâna cu oficialitățile, doar primarul de la Păușești Măglași, Alexandru Dediu, și Constantin Stoian, un simplu activist, l-au salutat pe veteranul de război.