ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Victor Ponta a transmis printr-un comentariu la postarea publicată de el după incendiul din Bamboo că "România va "arde" până tot controlul revine la Iohannis și la "Sistem" ". Fostul premier, care a demisionat in 2015 în urma incendiului de la Colectiv, l-a catalogat pe președintele Klaus Iohannis piroman.

După incendiul din clubul Bamboo, Victor Ponta s-a întrebat pe pagina sa de Facebook dacă președintele Klaus Iohannis va cere din nou demisia guvernului PSD, la fel cum s-a întâmplat și după incendiul din Colectiv. 

"Dl Iohannis si „Propaganda” o sa ceară iar demisia Guvernului PSD? Sau de data asta nu au reușit să facă să „moară oameni”? Mai încearcă o dată …. (…) Dar e vorba de România – Iohannis poate face orice vrea el / doar e „omul Sistemului”!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

În replică la un comentariu venit la această postare (”E simplă coincidență sau ne trezim cu câte un incendiu ori de câte ori președintelui Johannis nu-i convine câte un prim ministru? O fi piroman?”), fostul premier a răspuns:

”Da! Este piroman și România va «arde» până tot controlul revine la Iohannis și la «Sistem»”, a scris Victor Ponta. 

În noiembrie 2015, Guvernul Ponta a demisionat în urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv din București, tragedie care a dus la ample manifestații de stradă în Capitală și în alte orașe ale țării. Președintele Iohannis, care susținea încă din campanie că vrea "un guvern al lui", a afirmat, după demisia lui Ponta, că a trebuit să moară oameni pentru ca fostul premier să renunțe la funcție.