ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS, după ce l-a învins pe Barna în al doilea tur de scrutin intern. Cioloș a obținut 50,9% din voturi, în timp ce, Dan Barna, la limită, a obținut 49,1%, transmite Mediafax.

Cioloș și-a exprimat, odată cu rezultatele voturilor, și dorința de a candida la prezidențiale în 2024:

„Trebuie să întărim și să creștem partidul. Trebuie să ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale în 2024, dar și a alegerilor locale și parlamentare pentru a pune în practică ideile reformatoare”. 

„Nu îmi doresc să intru în guvern, vom vedea cine va intra în guvern dacă vom reveni. Echipa rămâne unită, vom lucra împreună”, a declarat Cioloș, potrivit G4Media

Recent, în scandalul moțiunii de cenzură, ActiveNews publica opinia lui Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCDC, care a susținut astfel: „Cioloș vrea să devină Președinte USR și candidat la Președinția României în 2024”.
 
„Demiterea lui Stelian Ion(...) este doar o chestiune de suprafață. Cauzele sunt mai profunde. Este vorba despre Dacian Cioloș și filiera franceză, care doresc să fure startul alegerilor prezidențiale din 2024! Și cum ar putea s-o facă, dacă nu cu șah la Iohannis, grăbirea scoaterii din jocul de putere, cu gruparea lui cu tot?”