ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă înregistrare declasificată a celui mai avansat pistol laser britanic în acțiune a fost publicată de Ministerul Apărării al Marii Britanii, scrie The Sun.
 

Imaginile arată cum formidabila armă, denumită DragonFire, este trasă împotriva unor ținte aeriene în Hebridele exterioare din Scoția.

Adevărata rază de acțiune a sistemului de arme cu laser cu energie dirijată (LDEW) DragonFire este în prezent clasificată, dar știm că poate trage asupra unor ținte aflate la cel puțin trei kilometri distanță.

Videoclipul demonstrează capacitatea impresionantă a laserului de a se fixa pe țintă și de a o distruge cu un fascicul puternic tras în cer.

Ministerul Apărării a adăugat că prima armă cu laser de mare putere de foc din Marea Britanie se poate angaja cu orice țintă vizibilă.

Ministerul Apărării a declarat: "DragonFire este un laser militar avansat, fiind dezvoltat de Dstl și de industria britanică.

"Arma cu energie dirijată de laser angajează țintele cu viteza luminii, folosind un fascicul intens de energie pentru a tăia obiectele, ceea ce duce la defecțiuni structurale".

Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării (DSTL) a adăugat că arma futuristă costă doar zece lire sterline pe lovitură pentru a trage - ceea ce înseamnă că milioane de lire sterline ar putea fi economisite în conflictele viitoare.

DSTL a declarat: "Tragerea ei timp de 10 secunde este echivalentul costului de utilizare a unui încălzitor obișnuit timp de doar o oră și, prin urmare, are potențialul de a fi o alternativă low-cost pe termen lung la anumite sarcini pe care rachetele le îndeplinesc în prezent.

"Costul de operare a laserului este, de obicei, mai mic de 10 lire sterline pe lovitură".

Cu toate că întârzie cu cinci ani și a costat peste 140 de milioane de lire sterline dezvoltarea sa, șefii militari speră că ar putea înlocui rachetele de mai multe milioane de lire sterline folosite în prezent în Marea Roșie.

În legătură cu noile imagini, DSTL a declarat: "O înregistrare video recent declasificată arată puterea laserului nostru DragonFire în acțiune. Această tehnologie este rezultatul unei colaborări cu parteneri industriali de talie mondială".

MOD a declarat că DragonFire a demonstrat ce este posibil pentru armata britanică și dezvoltarea sa tehnologică.

Accentul se pune acum pe o mai bună înțelegere a modului de utilizare a tehnologiei, nu doar pe încercarea de a o dezvolta în continuare.

Oficialii militari speră să înțeleagă modul în care DragonFire și viitoarele LDEW-uri pot fi utilizate în siguranță și în mod eficient.

Creatorii armei s-au străduit inițial să producă un laser super-încăpător fără a arde arma care îl lansează.

De asemenea, au existat îngrijorări legate de faptul că laserul avea o rază de acțiune nelimitată, astfel încât ar fi putut lovi avioane, sateliți sau resturi spațiale atunci când a fost lansat - deși acest lucru nu mai pare să fie cazul.

Secretarul apărării, Grant Shapps, a calificat noul laser drept "de ultimă generație" și a declarat că arme ca aceasta vor contribui la "revoluționarea spațiului de luptă".

Shapps a lăudat, de asemenea, capacitatea sa de a reduce riscul de daune colaterale.

El a spus: "Acest tip de armament de ultimă generație are potențialul de a revoluționa spațiul de luptă prin reducerea dependenței de muniția costisitoare, reducând în același timp riscul de daune colaterale.

"Investițiile cu partenerii din industrie în tehnologii avansate precum DragonFire sunt cruciale într-o lume extrem de disputată, ajutându-ne să menținem avantajul de a câștiga în luptă și să păstrăm națiunea în siguranță."

Tunul cu laser a fost testat pentru prima dată în noiembrie 2022 - când a aruncat în aer o dronă de la o distanță de peste trei kilometri.

Cel mai recent test, în ianuarie, înseamnă că planurile pentru laserul în luptă pot fi accelerate pentru a fi utilizate împotriva amenințărilor în creștere din întreaga lume.

Acesta vine în contextul în care șeful armatei lui Putin a afirmat că luptele din Ucraina s-ar putea extinde în Europa și ar putea declanșa un conflict global terifiant.

Înaltul oficial militar a catalogat riscul unei astfel de escaladări drastice ca fiind "în creștere semnificativă" de la o zi la alta, în timp ce Rusia se străduiește să lupte împotriva unui nou "război hibrid" din partea Ucrainei și a aliaților lor din întreaga lume.

Prietenul lui Putin a târât chiar și SUA în conflictul înfricoșător de posibil, susținând că acestea desfășoară politici antirusești pentru a continua să își arate sprijinul pentru Ucraina.

Între timp, experți în securitate au declarat pentru The Sun că conflictul dintre Israel și Hamas înseamnă că un atac pe teritoriul britanic este "absolut posibil".

Fostul general american Ben Hodges și expertul în securitate, profesorul Anthony Glees, au vorbit pentru The Sun despre modul în care Occidentul trebuie să se pregătească pentru vărsarea de sânge care ar putea veni dinspre Orientul Mijlociu.

Generalul Hodges a declarat: "Marea Britanie se află într-un mediu prebelic. Asta înseamnă că urmează un război".

În timp ce profesorul Glees a fost de acord, avertizând că posibilitatea unor atacuri pe teritoriul britanic a crescut cu siguranță.