ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei, Viktor Orban, va fi prezent la cea de-a 26-a ediție a Universității de Vară "Tusvanyos". El a sosit în stațiunea harghiteană Băile Tușnad, de unde a scris pe Facebok următorul mesaj:"Transilvania, acasă".
 
Premierul ungar va participa sâmbătă la o dezbatere, alături de europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo, discuția urmând să fie moderată de președintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, informeaza Agerpres.

Potrivit unor surse locale, la fel ca și în anii precedenți, premierul Ungariei va avea, în cursul serii de vineri o întâlnire cu ușile închise, cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, în cadrul căreia vor fi abordate probleme care vizează comunitatea maghiară din România. De asemenea, Orban ar urma să aibă o discuție și cu alți reprezentanți ai maghiarilor din Ucraina, Croația sau Serbia, care se află la Băile Tușnad.

Viktor Orban a și postat o fotografie pe pagina sa de Facebook din Băile Tușnad, unde a scris "Transilvania, acasă".

Președintele Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, a replicat, pe pagina sa de Facebook: "Viktor Orban a ajuns în România și ne transmite pe pagina sa de facebook o poză de la Băile Tușnad cu mesajul că este acasă în Transilvania. Vă invit să intrați pe linkul de mai jos și să-i transmiteți urările voastre de bun venit. Orban, acasă ești la Budapesta, nu la noi în România!  P.S. Puteți să-i scrieți și în românește, ca să ia la cunoștință că se află în România!".