ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânărul ridicat ieri cu brutalitate de jandarmi în debutul protestele anti-restricții din București, de profesie inginer, a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie propus pentru arestare. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj și a fost amendat și cu 2.500 lei, informează RTV.

Este vorba despre cel luat pe sus cu violență de jandarmi în Piața Universității (VIDEO mai jos) după ce a refuzat să poarte mască, a refuzat să se legitimeze și s-a luat la trântă cu jandarmii care voiau să-l conducă la secția de poliție. 

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 București spun că luni, în jurul orei 17:10, „pe fondul refuzului de a respecta normele de protecție și de a se legitima, bărbatul s-a opus conducerii la sediul secției de politie și a exercitat violențe împotriva unei persoanei vătămate, jandarm aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Procurorii au precizat că unui dintre jandarmii care au intervenit pentru ridicarea protestatarului a suferit traumatisme care necesită 1-2 zile pentru vindecare. De asemenea, bărbatul i-a distrus altei persoane ochelarii și casca tip hands-free de la stația de emisie recepție.

Pentru faptele sale, protestatarul s-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni de ultraj. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar procurorii au propus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Este un alt mod prin care Sistemul își propune să sperie manifestanții pentru Libertate. Rușinos și ticălos.

Despre Vlad Voiculescu, prezent la rândul lui fără mască în Parlament, SISTEMUL TICĂLOȘIT nu a zis nimic.