ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agențiile de informații americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat moartea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi într-un lagăr din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal - transmite Reuters, citată de Agerpres.

Putin a fost acuzat de media occidentală și opozanții săi că ar fi ordonat uciderea acestuia și au declarat că vor furniza dovezi pentru a-și susține acuzația. Dar aceste dovezi nu au venit niciodată.

Rusia a declarat că fostul deținut a decedat subit în urma unui AVC produs de un cheag de sânge. Putin nu avea nici un interes să creeze acest scandal internațional care i-a știrbit imaginea dată de interviul cu Tucker Carlson. Surse de informații au acuzat servicii speciale occidnetale care i-ar fi livrat printr-un pachet înmânat chiar de soția sa posibile substanțe care să afecteze inima. Informația nu a putut fi verificată.

Kremlinul a negat orice implicare a statului. Luna trecută, Putin a calificat drept "tristă" moartea lui Navalnți și a declarat că era pregătit să îl predea Occidentului pe politicianul încarcerat, într-un schimb de prizonieri, cu condiția ca opozantul să nu se mai întoarcă niciodată în Rusia. Aliații lui Navalnîi au declarat că astfel de discuții au fost în curs de desfășurare.

Wall Street Journal, citând persoane anonime familiare cu această chestiune, a scris sâmbătă că agențiile de informații americane au ajuns la concluzia că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnîi în februarie.

Totuși, publicația menționează că Washingtonul nu l-a absolvit pe liderul rus de responsabilitatea generală pentru moartea lui Navalnți, având în vedere că politicianul de opoziție a fost ținta autorităților ruse timp de ani de zile, a fost încarcerat pentru acuzații despre care Occidentul a spus că au fost motivate politic și a fost otrăvit în 2020 cu un agent neurotoxic, mai scriu sursele citate.

Kremlinul neagă implicarea statului în otrăvirea din 2020.

Citiți și Bombă la Kiev – Serviciile Secrete ucrainene îi iau apărarea lui Putin: "Navalnîi a murit din cauze naturale"(VIDEO)