ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o moarte subită în presa românească: ziaristul Florin Condurățeanu a făcut stop-cardiorespirator, luni seara, în propria locuință. Decesul e pus pe seama surmenajului, însă cauza reală nu a fost încă stabilită. Jurnalistul a murit în brațele fiului său, fiind în vârstă de 71 de ani.

„L-am sunat pe Răzvan și mi-a confirmat că i-a murit în brațe. I-a venit rău de la muncă”, a relatat fosta ministră a Educației, Ecaterina Andronescu, la România TV, citată de Știri pe Surse

Vestea a fost dată și la Antena 3 în cadrul emisiunii Sinteza Zilei: 

„Este foarte greu să vă anunț ceea ce urmează. Colegul și prietenul nostru, unul dintre cei mai minunați oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurățeanu, a încetat din viață. De-a lungul timpului, prin natura meseriei mele, am cunoscut și lucrat cu foarte mulți oameni. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurățeanu”, a spus realizatorul Mihai Gâdea.

Tot el a amintit de bunătatea și mărinimia defunctului, care era mereu gata să ofere un ajutor celor care aveau nevoie, precum și de modul impecabil în care ziaristul și-a exercitat profesia timp de 4 decenii:

„Unul dintre lucrurile pe care Florin Condurățeanu le-a făcut în această viață este că a salvat un număr impresionat de oameni. În momentul în care cineva era într-un moment complicat al vieții, în momentul în care, de exemplu, eu am aflat că tatăl meu ar trebui să fie operat pe inimă, unul dintre oamenii cu care am vorbit în acele momente a fost Florin Condurățeanu. Aveam o mare încredere în el, cunoștea foarte bine sistemul medical și sfatul pe care mi l-a dat... Am hotărât ca doctorul respectiv, să fie cel care îl va opera pe tata. Acesta era nivelul de încredere pe care îl aveam toți în Florin Condurățeanu”, a mărturisit Mihai Gâdea, luni seara, în exclusivitate la televiziunea Antena 3
 
Mulți l-au recunoscut pe Florin Condurățeanu după ochelarii colorați și întotdeauna asortați vestimentației, după vocea puternică, precum și după salutul său „Vă pup pe suflet”, mai relatează și România TV.
 
Coincidență sau nu, pe data de 28 iunie este și Ziua Ziaristului Român.