ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Pentru Catedrala națională, un vis de secole al românilor (începând cu Eminescu și Carol I),  statul a alocat în 13 ani 75 de milioane de euro. Pentru o propagandă mincinoasă în beneficiul diversiunii pandemice odioase, președintele Iohannis, Guvernul Orban și așa zisa Opoziție  au dat televiziunilor complice, în doar 5 luni, 50 de miloane de euro. Cei vinovați trebuie să răspundă și pentru această imensă mizerie.

*Dragnea, indiscutabil un politician cu probleme și el, a ajuns după gratii, de fapt, din cauză că a deranjat multinaționalele rapace și pe neo-marxiștii europeni și americani. Iar asta îl face pentru mine mai onorabil decât Iohannis, Orban și ceilalți asemeni lor – infractori fără cazier.

*Țară puchinoasă: Orban e devenit dependent de alcool iar noi de neroziile lui.

*La moțiune UDMR a trecut de partea poporului securist. E evidentă intervenția Bruxellesului și ambasadorului Zuckerman în favoarea actualei guvernări. Kelemen probabil că a uitat cuvintele rostite la adresa lui Iohannis când a afirmat că PSD vrea să dea Ardealul ungurilor. Iar dacă nu și le-a uitat zic să-l ajutăm să reformuleze: "Președintele NU e isterizat și nervos, și NU a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos."

*Șora, Blandiana, Gabriel Andreescu și alți agitatori neo-marxiști ai locului îl ceartă pe Lukașenko că de ce e dictator. Ce-o i-o roade pe ei grija de Belarus, probabil că ne-ar putea spune numai niște finanțări externe grase, la care numiții au fost dintodeauna abonați. Dar până la urmă ce m-o roade și pe mine grija de ce-i roade grija pe cei trei titani, conștiințe neadormite ale acestui neam… Poate doar faptul că Șora e un fost stalinist deplorabil iar ceilalți doi intrați fraudulos în manualele de istorie ca opozanți ai regimului comunist. Blandiana cu falsul cât casa că nu i-ar fi fost publicate cărțile iar despre Andreescu trebuie musai să aflați că devine violent imediat ce-i pomenești de un dosar anume de la Parchetul militar, bine clasificat și azi, care spune despre el că numai opozant anticomunist n-a fost; și tot dânsul om de bază a lui Soros pe aici și căsătorit, ca orice anticomunist care se respectă, cu o fostă agentă a Securității de la Ambasada Olandei de la București. Impostura, ce mai tura-vura... Și ne mai mirăm că, cu asemenea "elite", politicul e și e cum e.

*Să fii prim-ministru, președinte sau rege și să nu participi Duminică de Duminică la Sfânta Liturghie rugându-te pentru poporul tău mi se pare perfect absurd.

*Mai tinerii colegi de la ActiveNews se află și ei în prima linie împotriva răului. Cu ochii pe cifrele INS ei au descoperit că, în pofida apocalipsei clamate de conducătorii pungași și complicii lor din televiziuni, totalul deceselor din prima jumătate a acestui an a fost mai mic decât cel din aceeași perioadă din 2019 - 130.766, respectiv 136.541. Jumătate de an de "pandemie" și groază – da, nefericiților? În care ne-ați tratat ca pe niște vite și ați pus țara pe butuci...

*Legile electorale dictate de cartelul mafiot de după 89 sunt abuzive și discriminează grav partidele care nu fac parte din numita mafie. Cu ce scop? Evident, ca nimeni să nu-i poată pune vreodată-n primejdie poziția din care face și a făcut atâta rău țării în ultimii 30 de ani. Un exemplu numai, din zecile: în legea alegerilor locale este prevăzut ca până și înscrierea candidaților pe listele de vot să se facă având în capul lor candidații mafiei (art 58 alin 8 lit a din numita lege) – și nu prin tragerea la sorți a tuturor candidaților. Nu e prima oară când exprim îndoiala că la noi răul mai poate fi înlăturat pe căi democratice. Un sistem mafiot care a luat ostatice practic toate insituțiile statului nu mai poate fi înlăturat astfel.

*Dumnezeu ne cere ca acelora la care ne greșesc să le iertăm "din inimă". Aceasta înseamnă că nu merge cu atât de frecventul "Te iert, dar nu te uit". Pentru că iertarea "din inimă" presupune iubire, or ținerea de minte a răului știrbește iubirea. Cu iertarea aceasta surogat foarte mulți ne amăgim, și ne păgubim foarte tare întrucât nu împlinim porunca iertării. Nemaivorbind că ținerea de minte a răului, acest reziduu  otrăvitor din minte și suflet, ne afectează grav sănătatea.