Subiecte: Coalitia pentru Familie

Titus Corlățean: Familia este cea alcătuită din bărbat și femeie. Cine pune presiune să legiferăm un tip de familie, despre care se spune că „așa e în Occident”, să rămână la ei

Senatorul social-democrat Titus Corlățean a declarat, vineri, că proiecul de modificare a Constituției în ceea ce privește definirea familiei trebuie dus mai departe. Politicianul consideră că cetățenii trebuie să lupte pentru ca „fundamentul societății românești să rămână unul creștin”.

Foto: Presidency.ro

Liderul Cultului Baptist răspunde ultimelor afirmații ale lui Iohannis: Noi vrem pace socială, dar nu așa cum o înțelegeți dumneavoastră, prin compromis. O națiune cu lideri compromiși, care folosesc compromisul, nu va avea un viitor binecuvântat.

Pacea socială nu poate fi niciodată rezultatul unui vot de tip referendum, a declarat președintele Klaus Iohannis miercuri seara pe tema inițiativei de revizuire a Constituției ce aparține Coaliției pentru Familie, adăugând că „a fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău''.

Coaliția pentru Familie: Solicităm asumarea publică a unui calendar parlamentar ferm pentru inițiativa noastră, care să conducă la organizarea referendumului pentru modificarea Constituției

Coaliția pentru Familie atrage atenția asupra „blocajului instituțional” al inițiativei cetățenești pentru redefinirea familiei, determinat de amânările succesive, fapt care a făcut ca procedura legislativă să fie inițiată în momentul în care actuala legislatură se află la sfârșitul mandatului său. Astfel, Coaliția solicită asumarea unui calendar ferm în această chestiune.

Dezbatere pentru modificarea Constituției: reprezentanții Coaliției pentru Familie vs Remus Cernea. Întrebarea la care deputatul pro LGBT nu a avut nici un răspuns

Rareș Bogdan, gazda emisiunii Jocuri de putere de la Realitatea TV, a organizat duminică, 6 noiembrie 2016, o dezbatere televizată legată de inițiativa cetățenească de organizare a referendumului pentru schimbarea Constituției în scopul definirii explicite a căsătoriei în această lege fundamentală.