Subiecte: Români diaspora
Foto: Ziare.com

Jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș (Național): Nu poate exista pace cu diasporicii care au forțat granițele, mințind că se întorc din Honolulu. Vorbiți despre anticorupție? Infractorilor!

După mai mulți ani de întreținere artificială a conflictelor între români, timp în care politicienii au hrănit orgoliul celor din străinătate pentru a contrabalansa voința exprimată la urne de cei din țară, în contextul crizei generate de coronavirus ni se spune, dintr-o dată, să facem pace și să fim uniți

Ministerul Românilor de Pretutindeni a anunțat cifra oficială: 5,6 milioane de români trăiesc în diaspora, 4,1 milioane în comunitățile istorice din jurul României. OSCE: Diaspora românească este a cincea cea mai mare din lume

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a spus, miercuri, că cele mai recente statistici arată că aproximativ 9.700.000 de români se află în afara granițelor, subliniind că motivele emigrării sunt corupția, calitatea slabă a clasei politice și sărăcia.

60 de români primesc subvenții prin „Diaspora ReSTART” pentru deschiderea de afaceri în țară

Un număr de 60 de întreprinzători români întorși din străinătate au semnat, vineri, la Prefectura Cluj-Napoca, contractele pentru subvenții de câte 40 de mii de euro cu scopul înființării de afaceri în țară prin proiectul „Diaspora ReSTART”, pus în aplicare de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (I.M.M.) din România, informează Mediafax și Ziua de Cluj.