Subiecte: profit multinationale
Foto: Gov.ro

Ilie Șerbănescu: ”Nu mă pune pe mine să folosesc card, ca să îmbogățesc băncile! Principalii evazioniști în România sunt multinaționalele, care externalizează cel puțin 90% din câștiguri fără justă impozitare. Restul sunt povești pentru tâmpiți”

Ilie Șerbănescu arată că limitarea cash-ului încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul de a dispune de proprietatea lui așa cum vrea el. Totodată, reputatul analist consideră că evaziunea fiscală va crește în urma acestei decizii a Guvernului.

foto: Go4IT

BĂTĂLIA PENTRU MICROCIP. Politico: „Dacă pune gheara pe Arm, Nvidia va permite guvernului american să controleze întregul lanț valoric al industriilor de mâine, de la Internetul lucrurilor la supercalculatoare”

Comisia Europeană se simte amenințată de noua fuziune a Nvidia, companie americană specializată pe producerea de procesoare grafice pentru calculatoare personale, stații grafice și dispozitive electronice mobile, cu Arm, companie britanică specializată în dezvoltarea procesoarelor de arhitectură ARM pe 32 biți și arhitecturii RISC pe 64 biți,