Tip conținut: Știri
Imagine: Desen de Constantin Jiquidi și masca mortuară a lui Eminescu

ACOPERIREA CRIMEI. Îngropat a doua zi după mutilarea creierului. 17 iunie 1889: Singura imagine de la înmormântarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut. “Eminescu, cel mai mare doctrinar al naționalismului” - Reportaj din Universul

"Ideia națională la dânsul era imaginea cea mai sfântă a cugetării”, avea să spună Dimitrie Laurian, ziarist la „România liberă” și camaradul său de la „Societatea Carpații”, în discursul de la Universitate. „Atâta foc, atâta aur/ Atâtea lucruri sfinte/ Peste’ntunericul vieții/ Ai revărsat, Părinte!”

Ilustrație: ActiveNews după AZNews

Jandarmii LGBT au profanat o icoană a Mântuitorului la Cluj Napoca. AZNews: Abuz al Jandarmeriei la marșul homosexualilor: A amendat cu sume uriașe un grup de copii cu icoane, în timp ce parada agresivă LGBT a fost protejată!

Pe data de 15 iunie 2024, marșul homosexualilor Cluj Pride a atras câteva sute de participanți în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde aceștia și-au făcut simțită prezența încă de la ora 14:00. Înarmați cu steaguri multicolore și mesaje de susținere pentru comunitatea LGBT, participanții au plecat în marș prin centrul orașului.