ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la începutul războiului, rușii s-au ferit să lanseze atacuri directe împotriva persoanei lui Volodimir Zelenski. Situația pare că s-a schimbat azi.

Rusia ar fi lansat o rachetă împotriva convoiului prezidențial al lui Zelenski, sosit într-o vizită la Odessa, unde urma să aibă o întâlnire cu premierul grec Mitsotakis, scrie ziarul elen Prototema, care citează surse anonime din guvernul de la Atena.

Cu puțin înaintea prânzului, convoiul lui Zelenski se îndrepta spre locul de întâlnire cu delegația elenă. Când se afla la doar 150 de metri de locul de întâlnire, ar fi fost atacat de o rachetă rusească.

Prototema scrie că nimeni nu a fost rănit și că întâlnirea Zelenski – Mitsotakis s-a derulat normal.

Premierul grec a sosit la Odessa marți de dimineață, în secret, unde a făcut o escală înainte de a merge la București pentru a participa la reuniunea Partidului Popular European.

În mod ciudat, publicația elenă care dă știrea furnizează extrem de puține amănunte despre atac.

Pe de altă parte, autoritățile de la Kiev nu au făcut nici un comentariu pe această temă. Nici Moscova.

Însă presa ucraineană a relatat că în această dimineață (deci cu câteva ore înaintea presupusului atac împotriva lui Zelenski) la Odessa a avut loc o explozie puternică provocată de lovitura unei rachete Iskander în urma căreia au murit cinci persoane.