ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un membru important al BlackRock declară într-o înregistrare cu camera ascunsă că Statele Unite nu sunt conduse de Președinte, ci de „cei care controlează portofelul Președintelui”.

Serge Varlay, recrutor de cadre la mega-corporația BlackRock, a fost înregistrat fără știința sa de o ziaristă sub acoperire care lucrează la O’Keefe Media Group, de-a lungul mai multor întâlniri pe care cei doi le-au avut.

Înregistrările date publicității de O’Keefe sunt explozive.

Varlay îi spune femeii că Statele Unite nu sunt conduse de președintele țării, ci de cei care „controlează portofelul președintelui”.

„Și cine sunt ăștia?”, întreabă ziarista.

„Fondurile de investiții, BlackRock, băncile”, răspunde Varlay. „Tipii ăștia conduc lumea.”

Mai mult, recrutorul BlackRock recunoaște că „toate aceste instituții financiare cumpără politicieni”.

„Finanțări de campanii. Da, poți să îți cumperi candidații tăi”, spune Varlay.

Mai mult, el dezvăluie că politicienii nici măcar nu sunt scumpi.

„Tipii ăștia sunt al dracului de ieftini. Ai zece miare? Poți să cumperi un senator. Nici măcar nu contează cine câștigă (alegerile). Din momentul ăla îl am la mână.”

Ziarista face pe naiva și întreabă:

„Toată lumea face așa ceva (cumpără politicieni)? BlackRock face așa ceva?”

„Toată lumea face asta”, o asigură recrutorul mega-corporației.

Varlay este o figură importantă la BlackRock.

Ziarista îl lingușește:

„Ești un fel de înger păzitor la BlackRock.”

„Da, sunt. Decid soarta oamenilor. În fiecare nenorocită de zi, literamente decid cum va fi viața cuiva.”

Și Varlay adaugă:

„Nu sunt un tip care lucrează cu finanțele. Pur și simplu știu ce se întâmplă pentru că recrutez oameni care fac aceste lucruri.”

Întrebat în ce mod BlackRock conduce lumea, Varlay răspunde:

„Cumperi. Diversifici... Imaginează-ți că ai investit în 10 industrii diferite, de la alimente la băuturi și până la tehnologie. Dacă una dă faliment, nu contează, îți rămân celelalte nouă să-ți asigure spatele.”

Ziarista întreabă:

„Practic, ai câte puțin din toate. De aici vine controlul?

Varlay răspunde:

„Da, ai câte puțin din toate și acest puțin îți aduce anual atât de mulți bani că poți să iei acest purcoi de bani și să începi să cumperi oameni.”

BlackRock este cunoscută drept „compania care deține lumea”, deoarece posedă pachete de acțiuni la aproape toate marile companii din lume și din toate domeniile.

În portofoliul său se numără, printre altele, acțiuni la marile companii americane Amazon, Apple, Microsoft, Google, Tesla, Coca-Cola, Pepsi, Moderna, Johnson & Johnson, Exxon Mobil, Fox Corporations, Visa, Chevron, JP Morgan Chase, Walmart etc.

Puterea sa este atât de mare încât s-a spus despre Blackock că este „a patra putere în America”. Nu presa.

Iar Varlay susține că BlackRock este chiar prima putere.

Când ziarista sub acoperire îl întreabă pe omul de la Blackrock ce părere are despre Războiul din Ucraina, acesta răspunde:

„(Războiul din) Ucraina e bun pentru afaceri. Ești conștientă de asta, nu?”

Și Varlay explică:

„Noi, ca țară (condusă de BlackRock – n.r.) dorim ca acest conflict să nu se sfârșească. Cu cât durează mai mult, cu atât Rusia este mai slăbită.”

Și adaugă:

„Să-ți dau un exemplu: Rusia bombardează silozurile cu grîu ale Ucrainei. Prețul la grâu o să explodeze. Economia Ucrainei este legată foarte strâns de piața grâului, de piața mondială a grâului.”

„Ăsta e lucrul fantastic atunci când faci comerț. Volatilitatea creează oportunitatea de a face profit. Războiul e al dracului de bun pentru afaceri.”

Nu trebuie uitat că Volodimir Zelenski și președintele BlackRock, Larry Fink, s-au înțeles în decembrie 2022 ca BlackRock să se ocupe de reconstrucția Ucrainei.

O afacere estimată de Zelenski la un trilion de dolari.

În iunie 2023, Financial Times a anunțat că BlackRock și JP Morgan Chase (unde BlackRock deține un pachet de acțiuni) vor ajuta regimul de la Kiev să creeze o „bancă de reconstrucție”.

Apropo de declarația lui Varlay despre cumpărarea politicienilor: Zelenski o fi fost și el „al dracului de ieftin”?

Iată mai jos înregistrarea realizată și difuzată de O’Keefe Media Group: