ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Annalena Baerbock, șefa diplomației de la Berlin, a ajuns faimoasă pentru gafele și prostiile pe care le debitează pe bandă rulantă.

Într-o apariție, sâmbătă, alături de omologii săi din Statele Unite și Ucraina, Antony Blinken, respectiv Dmitri Kuleba, ministrul de Externe din Germania a fost întrebată la un moment dat dacă există vreo șansă ca Ucraina să fie în siguranță dacă Putin rămâne la putere.

Răspunsul Annalenei Baerbock a fost trăsnitor:

„Dacă nu se schimbă cu 360 de grade, nu!”


La sfârșitul lui ianuarie, Baerbock a stârnit o furtună cu declarația făcută în fața Adunării Parlamentare a Consiului Europei:

„Purtăm un război împotriva Rusiei, nu unii împotriva celorlalți.”


Or, până acum, liderii occidentali s-au ferit ca dracul de tămâie să fie acuzați că duc un război direct cu Rusia.

Olaf Scholz, alți membri ai guvernului de la Berlin, precum și presa corporatistă, s-au căznit din greu în săptămânile următoare să dreagă gafa „diplomatică” a lui Baerbock, care făcuse ceea ce nici Hitler nu îndrăznise: să declare război Rusiei.

Capacitatea politicienei de la Berlin de a debita prostii este depășită doar de talentul de a spune cu seninătate marile adevăruri pe care colegii ei de breaslă fac eforturi să le ascundă.

De exemplu, toamna trecută, Annalena a recunoscut fără să clipească Moartea Democrației în Germania.