ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a fost obligat să demisioneze din funcția de prim-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson a plecat într-un turneu peste Ocean unde pledează cauza regimului Zelenski.

Aflat în Statele Unite, fostul premier britanic a părut uimit și deranjat de influența pe care o are Tucker Carlson asupra scenei politice americane.

Miercuri, în cadrul unei mese rotunde la Atlantic Council, Boris Johnson a afirmat că realizatorul de la Fox News îi intoxică pe Republicani cu „idei greșite” despre Războiul din Ucraina și implicarea Statelor Unite în conflict.

„A auzit cineva de Tucker Carlson?”, a explodat Johnson.

Se pare că a auzit, de vreme ce Tucker are cele mai mari ratinguri dintre toate emisiunile politice.

Și fostul premier a continuat:

„Ce e cu tipul ăsta? Toți acești minunați Republicani par cumva intimidați de opiniile sale.”

Deși spune că nu a văzut nici una din emisiunile sale (!), Johnson s-a declarat „șocat” de cât de des este pomenit numele lui Tucker Carlson în discuțiile pe care le are în Statele Unite.

„Am fost uimit și oripilat de cât de multe persoane se tem de un tip pe nume Tucker Carlson.”

Cum era de așteptat, ziaristul nu putea rata ocazia de a-i răspunde politicianului.

A făcut-o în emisiunea sa de joi.

Tucker Carlson s-a declarat el însuși„șocat” de atacul lui Boris Johnson, deoarece, cu câteva ore înainte de a face aceste afirmații, britanicul fusese invitat în emisiune pentru a susține cauza Ucrainei, și a refuzat să vină.

Iată riposta tăioasă a lui Tucker:

Boris Johnson este cunoscut pentru elocința sa. Este genul de tip care poate cita din memorie Eschil într-un toast la un dineu, și totuși să te facă să râzi. Așa că ne-am zis că e perfect ca invitat.

Cu câteva ore înainte de emisiune, agentul său de presă ne-a sunat să ne spună că Boris Johnson nu vine.

Asta înseamnă că Boris Johnson, care are reputația de a fi cel mai deștept lider din toate țărilor anglofone din lume, nu a dorit să își susțină public poziția în privința Ucrainei. S-a temut să răspundă la întrebări pe această temă.

„Toți fricoșii de la Washington care se tem de această emisiune”, a zis Boris Johnson ironic. Și, totuși, nu a dezvăluit că și el este unul dintre ei.

Repet: l-am invitat pe Boris Johnson la această emisiune cu câteva ore înainte de a fi declarat asta. A fost uimitor de necinstit.

Știam că Johnson însuși este un laș. L-am urmărit în timpul pandemiei de COVID cum s-a transformat într-o babă speriată. Dar nu știam că este și un mincinos.