ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova susține că toate urmele crimelor masacrului de săptămâna trecută, în care au murit 143 de persoane, duc către regimul de la Kiev.

Documentul dat publicității de MAE rus arată între altele:

„Atacul terorist sângeros care a avut loc pe 22 martie la Krasnogorsk și care a șocat lumea întreagă este departe de a fi primul atac terorist împotriva țării noastre în ultima vreme.

„Investigațiile efectuate de autoritățile ruse competente indică faptul că urmele tuturor acestor crime duc spre Ucraina.”

Comunicatul amintește de actele teroriste care au dus la uciderea Dariei Dughinași a lui Vladlen Tatarski, la rănirea a 42 de persoane în atacul de la cafeneaua din Sankt Petersburg împotriva acestuia, la rănirea gravă a scriitorului Evgheni Prilepin și la moartea șoferului acestuia sau la moartea a cinci persoane în atacul asupra podului Crimeii.

Potrivit documemtului, Moscova a transmis Kievului o cerere de arestare și extrădare a tuturor persoanelor implicate în aceste atacuri teroriste.

De asemenea, Rusia cere arestarea șefului serviciului de securitate ucrainean (SBU), Vasili Maliuc, care, într-o declarație, „a recunoscut în mod cinic pe 25 martie că Ucraina a organizat bombardarea podului Crimeii, în octombrie 2022, și a dezvăluit detalii privind organizarea altor atentate teroriste în Federația Rusă”.

În comunicatul de duminică, MAE rus amenință Ucraina:

„Lupta împotriva terorismului internațional ține de responsabilitatea fiecărui stat. Partea rusă cere ca regimul de la Kiev să înceteze imediat orice sprijin al activităților teroriste, să îi predea pe autori și să despăgubească victimele pentru daunele suferite.”

Și conchide:

„Încălcarea de către Ucraina a obligațiilor sale asumate în cadrul convențiilor antiteroriste va atrage întreaga sa responsabilitate juridică internațională.”