ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De doi ani încoace, cuvântul de ordine al Occidentului este că Rusia trebuie împiedicată să câștige acest război. Cu orice preț.

Mai ales în ultima vreme, populația occidentală a fost isterizată de liderii săi politici care i-au cerut să se pregătească de război, pentru că un atac al Rusiei asupra Europei ar fi iminent.

O confruntare pe viață și pe moarte, ni se spune pe un ton menit să ne bage în sperieți, la fel ca în vremea Plandemiei.

Dar, la fel ca atunci, totul este un circ uriaș. O pantomimă grotescă.

După ce țările europene au fost primele care au ocolit sancțiunile pe care tot ele le-au impus Rusiei, importând petrol și gaze rusești din China și India, după ce administrația Biden le-a cerut ucrainenilor să nu atace rafinăriile rusești, iată acum că o nouă dezvăluire umple de ridicol discursul occidental oficial.

Reporterii de investigație de la publicația germană ARD Monitor au fost în localitatea Mariopol, cucerită de ruși, unde au găsit peste tot siglele a două mari companii nemțești: Knauf și WKB Systems GMBH.

Utilajele acestora lucrează de zor la reconstrucția orașului.

Prezența companiilor germane în teritoriile rusești ale Ucrainei a fost confirmată de președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Bundestag, Roderich Kiesewetter.

Acum un an, Putin a făcut o vizită la Mariopol – cu evident caracter propagandistic – în care a inspectat numeroasele blocuri ridicate, după cum se vede, și cu largul concurs al companiilor germane „inamice”.

Așa cum a promis, Occidentul lucrează la reconstrucția Ucrainei. Doar că pentru ruși!