ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce bisericile ortodoxe sunt închise și preoții sunt arestați și agresați, la Kiev se deschide calea spre legiferarea căsătoriilor între persoanele de același sex.

Pe 7 martie, Inna Sovsun, membră a Parlamentului de la Kiev, a depus un proiect de lege pentru legalizarea parteneriatelor homosexuale.

Sovsun este șefa grupului parlamentar al partidului Holos, pro-UE.

Într-un șir de postări pe Twitter, aceasta a explicat:

„Ucrainenii LGBT merită să aibă o familie.”

Aceasta înseamnă că legea parteneriatelor ar urma să fie urmată în curând de o lege a căsătoriei între homosexuali.

Sovsun are grijă să își prezinte proiectul de lege ca pe o urgență de război:

„În fiecare zi, personalul militar ucrainean LGBT își pune viața în pericol apărându-ne pe noi. Totuși, dacă se află în relații, statul nu le recunoaște ca atare. Aceasta înseamnă că partenerii lor nu pot beneficia de aceleași avantaje ca partenerii aflați în relații heterosexuale.”

În cazul în care cineva își închipuie că Sovsun și partidul său sunt un grup de excentrici, care și-au găsit să se pieptene când țara arde în război, se înșală: în Ucraina nu mai există partid de opoziție. Toate au fost interzise.

Formațiunile politice rămase exprimă la unison voința politică a regimului Zelenski.

Pentru a nu exista nici o îndoială asupra acestui aspect, Sovsun însăși dezvăluie:

„Cu câteva luni în urmă, ucrainenii i-au cerut într-o petiție să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex. Zelenski a dat instrucțiuni guvernului să analizeze posibilitatea de a legaliza uniunile între persoane de același sex. Dar guvernul nu se grăbește, așa că am decis să depun un proiect de lege pentru a urgenta procesul.”

Și Sovsun își încheie șirul de postări pe Twitter cu un hei-rup:

„Haideți să legalizăm parteneriatele între persoane de același sex chiar în acest an!”

În luna decembrie, Ucraina a adoptat în procedură de urgență legislația pentru combaterea „discursului dușmănos” anti-LGBT.

Interesant este că, tot în decembrie, în tabăra adversă, Rusia, Vladimir Putin a promulgat o lege care interzice orice formă de propagandă LGBT, inclusiv pe internet.

Vladimir Putin a declarat în mai multe rânduri că războiul Rusiei în Ucraina are ca scop și protejarea „valorilor tradiționale” în fața „falselor valori” promovate de Occident, „contrare firii umane”.

În demersul ei de legalizare a parteneriatelor homosexuale, Inna Sovsun declara în schimb:

„Ca societate, suntem suficient de maturi să ne rupem de legăturile rusești și de viziunea sovietică asupra lumii. Și acesta este un alt aspect care face ca noi și rușii să fim pur și simplu specii diferite din punct de vedere biologic.” (s.n.)

Sovsun a fost unul dintre inițiatorii proiectului de lege care a urmărit interzicerea Bisericii Ortodoxe din Ucraina aparținând de Moscova.

Lucru care s-a și realizat.