ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a încercat să transmită poporului său un mesaj cât mai optimist și mai mobilizator de Anul Nou.

În mesajul din seara de 31 decembrie, Zelenski a elogiat eroismul compatrioților săi, inclusiv pe femeia care ar fi doborât o dronă cu un borcan de murături.

Între altele, el a afirmat:

Vreau să vă spun tuturor: ucraineni, sunteți incredibili! Iată ce ați făcut și ce facem!

Cum soldații noștri au zdrobit această „a doua armată a lumii” încă din primele zile.

Cum cetățenii noștri au oprit echipamentele și coloanele lor de infanterie.

Cum un bătrân a oprit un tanc cu mâinile goale.

Cum o femeie a doborât o dronă cu un borcan de gogonele.

Cum tancuri inamice, blindate, elicoptere și obuze au fost furate în timpul ocupației....

Într-adevăr, presa occidentală a relatat cu entuziasm o sumedenie de reușite militare excepționale ale ucrainenilor, inclusiv pe cea a unei bătrâne din Kiev care ar fi doborât o dronă rusească aruncând după ea de la balcon un borcan de murături.

Mămăița a insistat să explice reporterilor că în nici un caz nu a fost vorba de un borcan cu castraveciori, cum în mod eronat se relatase inițial.

Totuși, este uimitor cum, din această înșiruire de acte epice de eroism, Zelenski l-a uitat pe pensionarul din Cernigov care, în august, ar fi doborât un avion de luptă rusesc Suhoi 34 supersonic cu o pușcă de vânătoare.

VIDEO cu fragmentul despre gogonele: