ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regimul de la Kiev folosește tactica Anchetatorului Bun și a Anchetatorului Rău pentru a obține evacuarea Lavrei Pecerska.

La mai puțin de 24 de ore după ce consilierul ucrainean pentru Securitate Națională, Alexei Danilov, a declarat că regimul de la Kiev nu va folosi forța pentru evacuarea Lavrei Pecerska, un alt consilier al lui Zelenski și-a arătat colții.

Într-un interviu televizat de vineri, Mihail Podoliak a lansat amenințări fățișe cu violență la adresa Bisericii Ortodoxe Ucrainene:

„Tot ce se întâmplă astăzi cu Biserica Ortodoxă Ucraineană face posibilă deschiderea acestui abces și închiderea lui pe cale chirurgicală.

„Și vom face acest lucru indiferent ce s-ar întâmpla, deoarece ei înșiși escaladează.

„În mod deliberat, refuză dialogul.

„Biserica Ortodoxă Ucraineană nu dorește dialogul, Biserica Ortodoxă Ucraineană dorește să rămână un factor de influență rusesc și de presiune asupra statalității Ucrainei.

„Ei nu doresc ca Ucraina să reglementeze ceea ce fac ei. Ei doresc ca Ucraina să fie slabă.

„În primele trei-șase luni de război a existat o ocazie unică de a rezolva totul, rapid și fără durere.

„Atunci a fost posibil să epurăm (curățăm?) mulți (preoți) pro-ruși.

„Astăzi, este ceva mai dificil. Dar nu înseamnă că este imposibil.”