ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O proiecţie de film, precedată de o dezbatere, dar şi prezentarea unei expoziţii sunt evenimentele care vor avea loc pe 7 iulie, de la ora 17.30, la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti (ICR), pentru a marca 60 de ani de la publicarea romanului "Moromeţii", de Marin Preda.

Totodată, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), în parteneriat cu Institutul Cultural Român, organizează pe 7 iulie, de la ora 17.30, la sediul ICR din Bucureşti, evenimentul "Moromeţii - 60".

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la apariţia primului volum al uneia dintre cele mai importante capodopere a literaturii române, valoare de necontestat a patrimoniului literar naţional - "Moromeţii", informează un comunicat remis ActiveNews.

Muzeul Naţional al Literaturii Române doreşte să marcheze acest eveniment prin desfăşurarea unui nou program cultural, care va cuprinde expoziţia "Moromeţii 60" şi filmul adaptat după roman, în regia lui Stere Gulea, în 1987.

Proiecţia va fi precedată de o dezbatere la care vor participa academicienii Eugen Simion şi Nicolae Breban, actorii Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc şi Mitică Popescu, operatorul Vivi Drăgan Vasile, profesorul universitar Lucian Chişu şi scriitorul Ioan Groşan.
 
Moderator va fi Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române.