ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE: Cel mai recent fenomen: furtuni în Nord-Estul ţării, în Neamţ, şi pe Valea Prahovei. Staţiunea Buşteni a fost inundată după o ploaie torenţială puternică.
 
Meteorologii au emis în cursul zilei de duminică mai multe avertizări COD GALBEN de tip nowcasting pentru vreme instabilă în Vestul ţării. Judeţele Timiș, Sibiu şi Brașov au trecut prin episoade de instabilitate puternică.
 
În județul Neamț: îndeosebi zona localităților: Piatra Șoimului, Borlești, Tazlău, Rediu, Cândești, județul Suceava: zona de munte a județului, indseosebi localitățile Poiana Stampei, Vatra Dornei, Neagra Șarului -  cantități de precipitații care local pot depăși 25..30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului care trecător pot avea și aspect de vijelie
 
În județul Covasna, se semnalează frecvente descărcări electrice, averse de ploaie de 25 l/mp, grindină de dimensiune mică și medie, intensificări ale vântului.
 
În județul Braşov, mai ales în zona localităților: Jibert, Ticușu, Șoarș și Hoghiz, Măieruș, Apata, Racoș; local județul Mureș, mai ales în sud-estul județului, în aria delimitată de localitățile: Sighișoara, Daneș, Apold, Saschiz, Albești; local județul Harghita, mai ales în zona delimitată de localitățile: Toplița, Gălăuțași, Subcetate, Remetea, Lazarea, Voslobeni, Bălan, Gheorghieni, Tulgheș, Borsec - s-au semnalat frecvente descărcări electrice, averse de ploaie de 25 l/mp, grindină de dimensiune mică, intensificări ale vântului.