ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Ionuţ Ioniţă, locul unu la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului International Ceaikovski.
 
Andrei Ionita studiaza pianul si violoncelul de la 5 ani si, in palmaresul lui, se afla numeroase premii I obtinute la concursuri nationale si internationale: premiul I la concursurile internationale J.J. Dotzauer-Dresda, 2009, David Popper-Varpalota, Ungaria, 2009, Vatelot-Rampal-Paris, 2007, premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica, editiile 2003-2008, precum siMarele Premiu - Trofeul Lira de Aur - la Concursul International Lira de Aur, Suceava, 2008.

In 2006, a concertat la Paris, cu ocazia Fête de la Musique, alaturi de World Philarmonic Orchestra, care reuneste nume din cele mai cunoscute orchestre ale lumii, fiind invitat ulterior sa sustina recitaluri la Petit Palais, Dome des Invalides, Paris, precum si in Tunis. Cu ajutorul bursei Tinere Talente, Andrei Ionita a reusit sa participe, in aprilie 2011, la cursurile IMS Prussia Cove, Anglia, alaturi de Steven Isserlis, unul dintre violoncelistii cei mai cunoscuti pe plan international la momentul actual.