ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O furtună puternică a făcut ravagii luni seara în câteva sate din judeţul Vrancea. Cele mai afectate au fost localităţile Faraoanele, din comuna Vârteșcoiu și Dălhăuți din comuna Cîrligele. 

A fost un sfert de oră de coșmar pentru oamenii din Faraoanele care nu și-au putut stăpâni lacrimile când au văzut cum ploaia însoțită de grindină le-a distrus munca de un de an de zile. A fost pentru a doua oară în ultimele săptămâni când grindina a lovit viile  dar şi grădinile din Faraoanele. Iar ce a scăpat data trecută a fost distrus acum de bucățile de gheață care au albit pământul. 

"În jurul orelor 17.00-17.30, în satele Faraoanele, Rîmniceanca, Beciu şi Pietroasa a avut loc o rupere de nori cu grindină care a afectat culturile de viţă de vie, aproximativ 500 de hectare în proporție de 50-80 la sută. Aceleași culturi au fost afectate şi lunea trecută, pagubele fiind foarte mari. De asemenea, au fost distruși pomii fructiferi şi podețul care face legătura cu cătunul Seaca. Vom întocmi un raport operativ care îl vom înainta către Prefectură, ISU, Direcţia Agricolă, urmând a de stabili pagubele produse", a declarat pentru Monitorul de Vrancea, primarul comunei Virteşcoiu, Viorel Mîrza.

Furtuna cu grindină a lovit și la vecinii din Dălhăuți. Pagubele provocate aici sunt mai mici însă chiar și așa se estimează că circa 100 hectare cu vie au fost lovite de grindină. 

„Mâine vom putea estima cât a fost afectată via de căderile de grindină. La noi a lovit doar în Dălhăuți, de la Schit în jos, adică circa o sută hectare de hectare de vie. Mai greu a fost pentru oamenii din Faraoanele unde pagubele sunt mult mai mari. Ne întrebăm unde sunt rachetele antigrindină care ar putea stopa aceste căderi de grindină și a reduce pagubele", a spus primarul din Cîrligele, Ștefan Moscu. 
 
O utilizatoare a surprins momentele în care furtuna s-a dezlănțuit asupra comunei unde locuia.