ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu doar SUA a legiferat mariajul persoanelor de acelaşi sex. Pe 12 iunie, Supremă Mexicană a abrogat legile de stat ce interzic „căsătoria” între persoane de acelaşi sex. Potrivit unei decizii recente a Curţii Supreme, este „discriminatoriu” să se lege „cerinţele pentru căsătorie de preferinţele sexuale”, deoarece acest lucru „exclude în mod nejustificabil cuplurile homosexuale – care sunt în condiţii similare cu cuplurile heterosexuale”.
 
Preoţi se opun acestor aşa-zise căsătorii, una dintre cele mai vehemente voci fiind a Episcopului Gustavo Rodríguez Vega de Nuevo Laredo. Acesta a dat propria sa declaraţie, împreună cu clerul Diecezei sale, asigurându-i pe credincioşi că va suferi încarcerarea decât să coopereze la realizarea unor astfel de uniuni. „Nu se poate cere unei instituţii cum este această Biserică să meargă împotriva principiilor sale”, este citat clerul arhidiecezan ca afirmând în diferite relatări de presă locale şi naţionale. „Chiar dacă Curtea Supremă îi va trimite pe Episcopi şi preoţi în închisoare, Biserica nu poate merge împotriva legii Domnului nostru Isus Cristos”, conform www.catholica.ro

„Ştim că putem ajunge la închisoare dacă vreun cuplu homosexual decide să se căsătorească civil dar noi nu îi vom da binecuvântarea. Această lege nu poate obliga Biserica, Biserica nu poate merge împotriva principiilor sale şi de fapt singurii care vor veni la Biserică vor fi cei care împărtăşesc principiile noastre”, adaugă ei. Clerul Diecezei afirmă că poziţia lor „se bazează pe motivaţii ştiinţifice, antropologice, sociale şi religioase” care susţin căsătoria între „un bărbat şi o femeie aşa cum afirmă tradiţia juridică de două mii de ani a Occidentului; este uniunea dintre un bărbat şi o femeie care doresc să procreeze.”