ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de localităţi din nord-vestul ţării sunt afectate în acest moment de inundaţii. În Maramureș, Satul Mare și Sălaj, este menținută o atenționare de cod roșu, iar în Cluj, Bihor și Bistrița Năsăut se menține codul portocaliu. 

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a ținut miercuri o conferință cu prefecții pentru a discuta situația inundațiilor din diferite zone din România, informează B1 TV.

Oprea a specificat că 18 localități din 7 județe sunt afectate de inundații, în vreme ce 42 de locuințe și 104 gospodării sunt inundate.

"Pentru a preveni situația de risc, 42 de persoane au fost evacuate din Satul Mare, Sălaj și Maramureș", a spus Gabriel Oprea, adăugând că nu au fost înregistrate pierderi omenești.

De asemenea, din cauza innundațiilor, 6 școli din Sălaj au fost închise.

Vicepremierul a mai spus că s-au suplimentat numărul forțelor de teren, fiind 800 de pompieri, jandarmi și polițiști care ajută oamenii.

Ministrul Afacerilor Interne, a dispus prefecților și șefilor structurilor pentru situații de urgență din județele vizate de avertizări hidrologice de cod roșu, portocaliu și galben de inundații să fie prezenți în teritoriu pentru a acorda sprijin populației.

"Încă de la apariția primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase, la nivelul comitetelor pentru situații de urgență din județele aflate sub avertizări au fost luate toate măsurile pentru a se putea interveni în cel mai scurt în sprijinul populației. De asemenea, de la momentul avertizării meteo-hidrologice au fost activate grupele operative ale inspectoratelor pentru situații de urgență din cele trei județe aflate sub Cod Roșu și s-a trecut la aplicarea măsurilor de ridicare a capacității operaționale", potrivit unui comunicat MAI