ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat înarmat a deschis focul miercuri seara la o biserică istorică afroamericană din centrul oraşului Charleston, în South Carolina. Şeful poliției locale a declarat că nouă persoane au fost ucise, iar una a fost rănită și a fost dusă la spital.  

Pastorul bisericii din Charleston, reverendul Clementa Pinckney, se află printre cei uciși, conform unei postări pe Twitter făcută de reverendul Al Sharpton.

Poliţia l-a descris pe suspect ca fiind un bărbat alb, în vârstă de 21 de ani. Atacul a avut loc la Biserica episcopală metodistă africană (AME) Emanuel, unde se află una dintre cele mai mari şi mai vechi comunităţi din regiune.

"Eu va spun ca aceasta este o tragedie de nedescris și sfâșietoare în această biserică istorică, unde o persoană rea și plină de ură a luat viața cetățenilor care au venit să se închine și să se roage împreună', a declarat primarul din Charleston, Joe Riley, care a confirmat existența unor morți.

Candidatul republican la președinția SUA, Jeb Bush, care urma să susțină joi un discurs electoral la Charleston, și-a anulat vizita în acest oraș, au relatat media locale. 

Biserica a fost construită în 1891 şi este considerată un monument istroic.