ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginea României este din nou terferlită în străinătate. De data asta nu tabloidele englezeşti ne fac rău, ci o mare companie americană din domeniul IT.

Symantec, una dintre cele mai mari companii de securitate cibernetică, a posta pe un site propriu un film documentar despre hackerii din România, afirmând că aceştia au furat, în ultimul an, peste un miliard de dolari.

 

Documentarul este intitulat "În căutarea celui mai periculos oraş de pe internet" şi durează aproximativ 20 de minute. 
Povestea este concentrată pe oraşul Râmnicu Vâlcea, oraş numit Hackerville (oraşul hackerilor), însă niciunul dintre cei care care vorbesc în film nu este din acest oraş.

Producţia a fost postată pe un site deţinut de Symantec, unde oamenii sunt îndemnaţi să afle mai multe despre cum îşi pot proteja calculatoarele împotriva infractorilor cibernetici, fiind redirecţionaţi către o pagină de pe care pot cumpăra produsele de securitate ale companiei.