ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii din lotul olimpic de Matematică au revenit din Thailanda, acolo unde s-a desfășurat Olimpiada Internațională de Matematică. Toți cei șase elevi ai echipei României au obținut medalii: una de aur, 4 de argint și una de bronz. Cu aceste premii, elevii români au fost cei mai buni din toată Uniunea Europeană.

Medalia de aur a fost obținută de Simona Diaconu de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolventă de gimnaziu din localitatea Tecuci, județ Galați), se arată într-un comunicat de presă. Simona a fost deja acceptată la studii în Statele Unite, la una dintre cele mai apreciate universități din lume. 

Medalii de argint au obținut Theodor Andrei Andronache de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolvent de gimnaziu din localitatea Sinești, județ Vâlcea), Marius Ioan Bocanu I.L. de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolvent de gimnaziu din localitatea Pitești, județ Argeș); Ciprian Mircea Bonciocat de la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București și Ștefan D. W. Spătaru de la  Liceul Internațional de Informatică din București.

Andrei Bogdan Puiu de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați a obținut medalia de bronz.

Ediția din acest an a olimpiadei a reunit peste 570 de concurenți din 104 țări. Primele cinci poziții au fost ocupate de SUA, China, Coreea de Sud, Coreea de Nord și Vietnam. Elevii noștri au clasat România pe locul 13 mondial și pe primul loc în rândul țărilor din Uniunea Europeană, informează SSMRÎn total, patru dintre olimpicii români care au absolvit liceul pleacă în toamnă să studieze la Princeton, Harvard și Cambridge.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Foto: viitoriolimpici.ro

Vedeți și

Olimpicii ROMÂNI s-au întors cu aur și argint de la Olimpiada Balcanică de Informatică