ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și Asociația ”Sălaj Plus” vor să transforme Porolissum-ul într-un loc care să atragă sute de mii de turiști în fiecare an. Dacia Porolissensis Holiday este un proiect care zona într-un loc unic în România, urmând să fie printre puținele de acest fel din Europa. 

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, a dclarat că proiectul prevede amenajări temporare pentru petrecerea timpului liber (loc de joacă pentru copii, spații verzi, un castru roman din lemn), dar și reconstrucția (în sit sau în afara sitului) a 12 edificii romane și dacice descoperite în Sălaj și în România, fiecare dintre acestea urmând să aibă funcționalitate turistică: de pensiune, restaurant, magazin de suveniruri și terme romane.

”După Porolissum Fest începem demersurile ca acest proiect să prindă viață. Avem două opțiuni în privința finanțării: un parteneriat cu investitori privați, interesați să investească în diverse tipuri de construcții, sau banii europeni și bani publici. Însă, pentru că este vorba despre o funcționalitate specială, ne-am dori să atragem zona privată interesată”, a declarat Tiberiu Marc.
 
Președintele Consiliului Județean a precizat că va fi un proiect pe termen lung, fără a putea preciza un termen – nici măcar estimativ – de finalizare. ”Știu sigur că nu va fi gata până în iunie 2016. Dar nici castelul din Bonțida nu a fost o minune în urmă cu câțiva ani. Acum este”, a punctat el.