ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu puțini sunt aceia care consideră că România a înlocuit totalitarismul de tip comunism, cu totalitarismul de tip globalist. Temerile acestora sunt confirmate de recențele declarații ale scriitorului Răzvan Codrescu.

Editor, scriitor și poet, Răzvan Codrescu, a fost invitat la Trinitas TV, acolo unde a vorbit despre marxismul cultural și corectitudinea politică. 

"Ne îndreptăm spre o globalizare totalitară. Este la fel de periculoasă și în Occident și în Orient. Am ieșit din comunism în 1989, e adevărat.Dar cum bine observa un remarcabil analist francez, Jean Francois Revel, nu contează numai să ieși din comunism, contează să părăsești toate consecințele comunismului, ceea ce e mult mai greu. Noi am ieșit din comunism, dar funcționăm în formele lui mentale. Care era criteriul absolut, în comunismul marxist, după care era judecată realitatea socială? Factorul economic.Este astăzi un alt factor mai important decât cel economic? Nu. Comunismul era certat cu ideea de tradiție. Și lumea de azi, cu ideologiile de azi, caută să o distrugă. Comunismul era anti-naționalist, cu desființarea granițelor naționale. Este exact ce se întâmplă astăzi în comunitatea europeană. Va să zică am rămas pe aceleași coordonate, numai că lanțul e ceva mai lung. Asta e tot ce-am câștigat. Sau dacă vreți, am căzut din lac în puț", a spus Codrescu la Trinitas TV.