ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 6 iunie a avut loc la Kiev a doua ediţie a paradei homosexualilor și lesbienelor din Ucraina. Au participat în jur de 300 de persoane, mulţi având feţele acoperite. Foarte probabil, printre ei s-au aflat reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, gen ambasade, şi activişti care călătoresc prin toată lumea doar pentru a participa la astfel de parade. Autorităţile ucrainene au acordat o protecţie sporită evenimentului, nu mai puţin de 2000 de poliţişti făcând scut în jurul acestora.

Chiar preşedintele Poroșenko a apărat dreptul minorităţilro sexuale, spunând că toţi cetăţenii au dreptul la liberă exprimare și manifestare publică a opiniilor, arătând astfel că încearcă să impună democraţia.

Manifestaţia a fost contestată de extrema dreaptă care a încercat să-i atace pe homosexuali. Revolta a fost însă înăbuşită brutal de poliţie. Autorităţile au arestat peste 30 de oameni după ce un poliţist a fost rănit destul de grav în timpul altercaţiilor.
 
Este greu de crezut că o ţară majoritar ortodoxă va accepta ceea ce Occidentul impune cu forţa. În Rusia, acest tip de manifestări a fost interzis în următorii 100 de ani.