ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parcă e din turtă dulce, așa cum e descrisă în poveștile lui Andersen, căsuța construită de Paul pe unul dintre dealurile din apropierea stațiunii Sângeorz-Băi. După doi ani, căsuța ecologică construită din baloți de paie este aproape gata. Pe acoperiș, florile și mușchiul și-au făcut deja loc la înălțime.

Cei doi locuiesc în Belgia, dar vin în fiecare vară în căsuţa lor de poveste de la Sângeorz-Băi, împreună cu cei trei copii. Au vrut să demonstreze că metodele neconvenţionale de construcţie sunt viabile, ieftine şi sănătoase. 

Paul si Ann muncesc în Bruxelles. Pentru că el este din Sângeorz-Băi, au vrut să îşi facă şi acolo o  căsuţă mai puţin obişnuită. Deşi nu au experienţă în domeniul construcţiilor, iubesc foarte mult natura.  Au căutat informaţii despre cum se face o casă din paie şi au început proiectul.

Casa e făcută din peste 300 de baloţi de paie aşezaţi pe o structură de lemn, tencuită cu lut şi nisip. Are şi o fereastră a adevărului, cum îi spune Paul porţiunii de perete făcute din sticlă.

Nici acoperişul nu este convenţional. E o terasă verde, unde cresc muşchi şi diverse plante. Soţia lui Paul e la fel de îndrăgostită de natură, dar şi de România. La construcţia casei au ajutat prietenii şi fratele lui Paul. Nu a fost uşor, dar rezultatul a meritat toată osteneala, potrivit tvr.ro.

Casa a costat 30.000 de euro.