ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost lansat videoclipul lyric video al noului single Voltaj: "Din toata inima”. Imaginile cu locuri spectaculoase din România şi acţiunile pline de adrenalinã care îţi taie rãsuflarea sunt secvenţe dintr-un documentar de promovare a României prin sporturi extreme şi acrobaţie denumit "Transylvania Dragon”, realizat de regizorul Sabin Dorohoi, se arată într-un comunicat primit la redacţie.

Parteneriatul dintre bãieţii de la Voltaj şi producãtorul documentarului e mai vechi. Videoclipul piesei "De la Capãt”, care a reprezentat România la Eurovision Viena 2015, a fost realizat cu secvenţe din filmul de scurt-metraj "Calea Dunãrii” semnat de Sabin Dorohoi, producãtorul care a fãcut şi "Transylvania Dragon. Aşa cã acum bãieţii sunt deja la a doua colaborare. "Într-un fel cele douã filme care le-am lansat recent şi pe care bãieţii de la Voltaj le-au preluat ulterior ca imagine a celor douã piese, se completeazã şi au un numitor comun foarte sensibil: România! Dacã primul trateazã o realã problemã socialã şi economicã, cel de-al doilea înfãţişeazã locuri şi oameni extraordinari din ţarã, într-o notã optimistã. Poate cã soluţiile nu sunt în exterior ci in interior. Sper ca "Transylvania Dragon” şi clipul piesei "Din toatã inima” sã inspire cât mai mulţi români! " a declarant Sabin Dorohoi, regizorul celor douã filme .

Documentarul "Transylvania Dragon” este un proiect original realizat pe bazã de voluntariat pentru promovarea ţãrii prin sport şi spectacol. Este iniţiativa unor tineri profesionişti care au lucrat un an de zile ca voluntari pentru acest demers. De aceea, deocamdatã, documentarul este disponibil online numai ca Video on Demand. Preţul vizionãrii este de numai 8 lei (2 dolari) iar suma care se va strange va fi donatã voluntarilor  care au muncit gratuit pentru aces proiect! "Peste 3-4 luni vom lansa online şi varianta gratuitã a filmului. Dar deocamdatã încercãm sã rãsplãtim mãcar simbolic pe cei care au lucrat benevol la acest proiect! Mãcar pentru aceşti oameni extraordinari, vizionaţi filmul! 2 dolari nu e mult! Poate chiar filmul sã dea idei de concedii pentru vara asta!” a mai declarat Sabin Dorohoi.  
 
Documentarul "Transylvania Dragon” poate fi vizionat în întregime (la costul de 2$) pe site-ul oficial: www.transylvaniadragon.com .
 
Documentarul "Transylvania Dragon" spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la job pentru a se dedica sportului si acrobatiei. De 10 ani merge pe monociclu şi sfideazã gravitaţia pe o chingã de numai 2 centimetri, denumitã slackline. Este supranumit "Balaurul”!  În 1638 un acrobat a mers pe sfoarã la înãlţime în mai multe oraşe din Transilvania. Dupã 377 de ani Flaviu a decis sã plece pe urmele lui. 
Filmul a fost produs de Western Transylvania Studios şi regizat de Sabin Dorohoi, laureat al peste 40 de nominalizãri şi premii internaţionale.
 
Din cele treisprezece  filme  de scurtmetraj realizate, ultimele cinci ("Ghela” , "Visând la Galapagos” , "Clopotul”, "Fata din Transilvania” şi "Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri de prestigiu mondial precum: Palm Springs (cel mai mare festival de scurt-metraje din America de Nord), Montpellier, Capablio, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia sau Festivalul de film Est European din Hollywood. Iar "Calea Dunãrii” a fost singurul film românesc care a reprezentat imaginea ţãrii la concursul Eurovision Viena 2015, în faţa a peste 180 de milioane de telespectatori din toatã lumea!