Dacă în ultimele zile ne-am bucurat de temperaturi de vară, în weekend vremea se răcește. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, anunță Digi 24.

Astăzi avem parte de o zi caldă, cu temperaturi care depășeșsc 20 de grade în mare parte din țară. Cel mai cald este în Muntenia, în sudul Banatului, unde s-a atins pragul de 25 de grade. Vreme mai rece este la munte și pe litoral.

Foarte cald va fi și mâine, în jumătatea de sud a țării, chiar mai cald decât astăzi, din cauza persistențe masei de aer foarte cald, cu caracteristici tropicale.

Însă, treptat, vremea se schimbă pentru că aerul rece, aflat în acest moment în partea de vest a continentului, va traversa Europa Centrală și va ajunge în zona României și va împinge aerul cald către est.

Temperaturile aduse de către aceste mase de aer se vor situa astăzi între 12 și 29 de grade, mâine între 15 și 30 de grade. Vineri scad temperaturile, vor fi între 12 și 26 grade, cu cele mai mari valori în nordul țării și cele mai mici pe litoral. Sâmbătă nu se vor mai depăși 25 de grade în nicio regiune.

Astăzi și mâine se vor înregistra precipitații doar izolat. De vineri însă, aversele se înmulțesc și vor cuprinde toată țara, la început partea de sud-vest, apoi, treptat, și celelalte regiuni.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice.

Vineri se va intensifica și vântul și nu este exclus să avem și căderi de grindină.