ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Terheș se confruntă cu acuzații grave din partea pastorului și avocatului Peter Costea, fostul lider al Alianței Renașterea Națională (ARN). Acuzațiile vin în urma fuziunii forțate și ilegale, după cum se acuză, între ARN și Partidul Național Conservator Român (PNCR), condus de Cristian Terheș, o mișcare care, conform lui Costea, a fost realizată fără acordul său și a fost percepută drept un act de furt politic.

Peter Costea, o figură respectată în comunitatea evanghelică și un susținător al valorilor creștine și conservatoare, a declarat pentru cotidianul.ro că "un partid se clădește prin muncă și integritate, nu se fură".

"Asta credeam și propuneam eu mereu și mereu. Dar iată că am ajuns și ziua în care ceea ce credeam eu s-a dovedit fals, se pare, și învăț, pe pielea mea, ca există și alternative: un partid politic pare că se poate clădi și fără muncă, prin lingușeală și furt. Identitatea creștină a partidului ARN a suferit enorm prin votul afirmativ a doar 40 de persoane, niciuna dintre ele nefiind fondatori sau activiști pro-familie sau pro-valori. Este identitatea creștină pe care i-ați dat-o voi, cei care constituiți mișcarea pro-familie și pro-valori din România. Nu ați fost întrebați dacă agreați ca identitatea voastră să fie deturnată cu nădejdea – înșelătoare, cred, că identitatea voastră va fi continuată de alții. În dreptul meu, însă, mă îndoiesc că va fi”, a declarat Peter Costea pe Facebook, citat de cotidianul.ro. Ulterior acesta a revenit cu o nouă postare, care reprezintă un Comunicat de Presă al Filialei Timiș a Partidului Alianța Renașterea Națională, în care și aceasta denunță furtul și ilegalitatea fuziunii cu care se laudă Terheș.

Aceste acuzații au provocat o adevărată furtună în cadrul comunității evanghelice, ai cărei membri se sunt dezamăgiți de comportamentul lui Terheș. Furia din rândul acestei comunități este alimentată nu doar de modul în care s-a desfășurat fuziunea, ci și de faptul că Terheș, un politician care se prezintă drept un apărător al valorilor creștine și tradiționale, a recurs la astfel de tactici discutabile pentru a-și consolida poziția politică.

Peter Costea, cunoscut pentru campaniile sale pro-familie și pro-viață, a fost profund dezamăgit de acest act de „trădare”.


Comunitatea evanghelică, care a sprijinit în trecut mișcările suveraniste și conservatoare din România, este acum profund divizată. Mulți dintre membrii săi au început să-și exprime public nemulțumirea față de Terheș, cerându-i socoteală pentru acțiunile sale.

Este de așteptat ca scandalul să aibă consecințe semnificative atât pentru Cristian Terheș, cât și pentru imaginea mișcării suveraniste din România. În fața acuzațiilor grave aduse de Peter Costea și a furiei crescânde din comunitatea evanghelică, Terheș va trebui să răspundă nu doar pentru actele sale politice, ci și pentru impactul lor asupra coeziunii mișcării pe care pretinde că o reprezintă.