ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta ministră a Justiției Ana Birchall a anunțat că va candida ca independentă la alegerile prezidențiale. „Obiectivul meu este să fac vocea tuturor românilor care cred într-o Românie așa cum și-o doresc ei, să fac această voce auzită, cu curaj și responsabilitate”, a afirmat ea, citată de ȘtiripeSurse. Vestea nu credem că l-a bucurat prea tare pe fostul ei șef din PSD, Mircea Geoană. Ana Birchall a fost implicată într-o afacere sexuală de presă nedovedită chiar cu cel despre care se spune că este candidatul sistemului, Mircea Geoană. În 2008 a circulat o filmare în care se spunea că se află Geoană și Birchall, fapt contrazis de cea din urmă. Ulterior însă, Horia Roman Patapievici, pus de Traian Băsescu la șefia ICR, a afirmat într-un interviu de primă pagină din ziarul spaniol La Vanguardia: „Apropo, știu din surse sigure că lui Băsescu i-a fost oferită o filmare cu Mircea Geoană făcându-i-se sex oral și a refuzat să o folosească împotriva acestuia. E un om onest, credeți-mă".

„Obiectivul meu este să fac vocea tuturor românilor care cred într-o Românie așa cum și-o doresc ei, să fac această voce auzită, cu curaj și responsabilitate. Să știți că eu am fost crescută de părinții și bunicii mei să nu îmi plec capul și să nu îmi întorc privirea în fața unor nedreptăți. Vă spun că România nu poate să se dezvolte, România nu poate crește, România nu poate să își deșcătușeze potențialul, atâta timp cât totul se clădește pe nisipurile mișcătoare a unei corupții organizate, a unei imposturi și a unei incompetențe și îmi asum ce spun. Corupție organizată”, a afirmat Ana Birchall, întrebată dacă e de părere că va rupe suficiente voturi de la PSD încât să intre în turul al doilea al alegeri, care este obiectivul ei și de ce s-a gândit la o candidatură independentă la prezidențiale, marți la Digi 24.

Ana Birchall, în vârstă de 50 de ani, este născută pe 30 august 1973, în Mizil, județul Prahova. Ea a fost ministră a Justiției, în Cabinetul Dăncilă în perioada 24 apirlie - 4 noiembrie 2019. Ulterior a fost exclusă din PSD, pe 12 noiembrie 2019, împreună cu Cosmin Gușă. „Am hotărât excluderea din PSD a celor care au votat pentru învestirea Guvernului Orban, o decizie pe care am discutat-o în Comitetul Executiv Național anterior”, a anunțat la acea vreme Viorica Dăncilă, care conducea formațiunea.

Între 4 ianuarie și 29 iunie 2017 Birchall fost ministră pentru Afaceri Europene. A fost și deputată în legislaturile 2012-2016 și 2016-2020.